Ülkem Koleji Öğrencilerinden Dans Ve Müzik Gösterisi

Manisa ODTÜ Ülkem Koleji Öğrencileri, 10. yıl etkinlikleri kapsamında Magnezya AVM’de dans ve müzik gösterisi...

Manisa ODTÜ Ülkem Koleji Öğrencileri, 10. yıl etkinlikleri kapsamında Magnezya AVM’de dans ve müzik gösterisi yaptılar.

Gösteriye ODTÜ Ülkem Koleji Koordinatörü Yaşar Coşkun, beden eğitimi öğretmenleri Banu Açıkalın, Esra Unsal, müzik öğretmeni Betül Yılmaz ve öğrenci velileri katıldı.

Magnezya AVM’de alışveriş yapan birçok insanın beğenisini toplayan gösterilerde ilk olarak beden eğitimi öğretmeni Esra Unsal’ın iki yıldır çalışmalarına devam ettiği Ülkem Anatolia ekibinin davul şov gösterisi yapıldı. Ardından beden eğitimi öğretmeni Banu Açıkalın tarafından hazırlanan; duyguların müzik eşliğinde dile getirildiği Lirik Dans gösterisi yapıldı. Son olarak müzik öğretmeni Betül Yılmaz’ın 2010 yılından bu yana çalışmalarını sürdürdüğü Okul Orkestrası yerli ve yabancı şarkılar söylediler.

Reklam
Reklam

Ülkem Koleji olarak 1. dönemi kapattıklarını söyleyen Yaşar Coşkun “ Biz Ülkem Koleji olarak yeni alışveriş merkezimizde çeşitli gösterilerimizle Manisalılarla bir araya geldik. İzlemiş olduğumuz gösteriler ilk dönemde öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu çalışmalar. Çocuklarımızın üzerinde durulduğunda neleri başarabileceğini gördük. Bu vesileyle ben öğretmen ve örgencilerime iyi bir yarı dönem tatili diliyorum” dedi. Beden eğitimi öğretmenleri Banu Açıkalın ve Esra Unsal okulda verilen beden eğitimi ve dans derslerinin, bireyin motor becerilerinin gelişimi yanında sosyal yeteneklerinin ve olumlu benlik gelişimlerinin sağlanması amaçlandığını ve bu derslerle bireylerin etkinliklere katılarak hareket etmekten zevk almalarına, eğlenme ve başarma ihtiyaçlarının karşılanmasına imkan sağlandığını, öğrencilerimizin fiziksel gelişimlerinin yanı sıra, müzik ve ritm duygusuyla kazanacakları koordinasyon eğitimi vererek, grup çalışmaları içerisinde kendilerini ifade edebildikleri topluluklar oluşturmayı hedeflediklerini ortaya konulan çalışma ile öğrencilerimizin, dans yoluyla psikolojik ve fizyolojik dengeleri ile vücut uyumlarını arttırırken, sosyal yönlerini ve güven duygularını ön plana çıkararak kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaya çalıştıklarını dile getirdiler. Müzik öğretmeni Betül Yılmaz ise müzik, kulüp derslerinde ve orkestra çalışmalarının, işitme, görme, dokunma ve hareket duygularıyla ses organlarını toplu olarak çalıştıran bir etkinlik olduğunu, duyguların müzik yoluyla ifade etme becerisinin kazanıldığını, Müziğin ritmik boyutundan yararlanarak ritmik hareketlerini yönlendiğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz