Ülkem Koleji Öğrencilerinden İngilizce'de Büyük Başarı

Manisa ODTÜ Ülkem Koleji öğrencileri İzmir Rota Koleji'nde gerçekleşen Key English Test (KET) ve Preliminary...

Manisa ODTÜ Ülkem Koleji öğrencileri İzmir Rota Koleji'nde gerçekleşen Key English Test (KET) ve Preliminary English Test (PET) sınavlarını başarıyla geçtiler.

Her sene Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesinde yapılan British Council ve British Side tarafından düzenlenen İngilizce sınavlarına katılan 17 ODTÜ Ülkem Koleji öğrencisi başarılı olarak uluslararası geçerliliği olan sertifikaları almaya hak kazandılar. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Manisa ODTÜ Ülkem Koleji İngilizce Öğretmeni Ayşegül Yılmaz, “KET seviyesine 17 öğrencimiz katıldı. KET sınavı Avrupa Konseyinin 1990 Waystage esaslarını temel almaktadır ve 1994’te uygulanmaya başlanmıştır. Beş seviyeden oluşan Cambridge Main Suite sınavlar grubunun ilk seviyesi olan KET, gençler ve yetişkinler için, İngilizcede basit iletişim becerilerini geliştirme yolunda kat edilecek birinci adımdır. KET, Cambridge Üniversitesinin temel seviyedeki Avrupa dil çerçevesine göre A2 seviyesindeki öğrenciler için hazırlamış olduğu bir testtir. Ket sınavına ise 16 öğrencimiz katılmıştır. Sınav okuma, yazma, konuşma ve dinleme kısımlarından oluşup, çoğunlukla YLE sınavlarını tamamlayan, öğrencilerin İngilizcede bir adım daha yükselmek amacıyla aldıkları bir sınavdır. PET seviyesine ise 1 öğrencimiz katılmıştır. PET sınavı Cambridge Üniversitesinin orta düzeydeki, Avrupa Dil çerçevesine göre B1 seviyesindeki öğrencileri için hazırladığı bir sınavdır. PET sınavı İngilizceyi günlük hayatta kullanma yeteneğinizi yansıtır. Araştırma ve iş alanlarındaki binlerce işverenin göz önünde bulundurduğu bir sınavdır. Türkiye’de binlerce young learner bu sınavı KET sınavından sonraki adım olarak almaktadır. Preliminary English Test (PET - Cambridge 2. Seviye) PET, Cambridge ESOL Main Suite sınavlarının ikinci seviyesidir. Bu seviyedeki kişilerin, yaşadıkları yerde veya yabancı bir ülkede, İngilizce kullanmalarını gerektiren bir dizi günlük olay içinde ana dili İngilizce olan veya olmayan kişilerle iletişim kurabilmesi gerekmektedir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: