Ülkemli Sıla Öztürk Sbs’de Türkiye Birincisi Oldu

ODTÜ Ülkem Koleji 8. sınıf öğrencisi Sıla Öztürk, Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) 500 tam puan...

ODTÜ Ülkem Koleji 8. sınıf öğrencisi Sıla Öztürk, Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

ODTÜ Ülkem Koleji, SBS sonuçlarına göre Manisa’nın gururu oldu. Sıla Öztürk, tüm soruları doğru cevaplayarak 8.sınıf SBS'de 500 tam puan aldı ve Türkiye birincisi oldu. Sonuçların açıklanmasının ardından Ülkem Koleji yönetimi, başarılı öğrencisini altın ile ödüllendirdi. Okulda düzenlenen törende okul kurucularından İbrahim Gül, Sıla Öztürk’ü başarılarından dolayı tebrik ederek Cumhuriyet altını hediye etti. Gül, “Okulumuz teknik donanımı ile açıldığı günden itibaren elde ettiği başarılarla farkını ortaya koymaktadır. Okulumuzun fiziki yapısı, eğitim öğretim anlayışımız, ODTÜ ile olan bağımız ve eğitim kadromuz ile yıllardır SBS’de büyük başarılara imza atmaktayız. Kolejimizden mezun olan öğrencilerimiz çok önemli okullara gidiyorlar. Davranış ve eğitim olarak kaliteli öğrenciler yetiştirdiğimiz için gittikleri okuldan bize teşekkür mesajları geliyor. Kendilerini ifade edebilen öğrenciler yetiştiriyoruz. Öğrencimiz Sıla Öztürk’ü, ailesini ve kendisini yetiştiren öğretmenlerimizi bu büyük başarısından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Okul kurucularından Uygar Gül ise, “Öğrencilerimizin girdikleri sınavlarda başarılı olmalarındaki en büyük etken, okulda gördükleri öğrenim, disiplin ve kaliteden ödün verilmemesi, disiplinli çalışmamızdır. Ayrıca kaliteli öğretmen ve öğrenci almaya özen gösteriyoruz. Bu nedenle öğretmen ve öğrencilerimizi okula alırken mülakattan geçiriyoruz. Ayrıca okulumuz Türkiye’deki 8 adet ODTÜ Geliştirme Vakfı okulundan biridir. Eğitim-öğretim yılı başlamadan önce yıl içerisinde neler yapacağımızı önceden planlıyoruz .“diye konuştu. “BAŞARIMI SİSTEMLİ ÇALIŞMAYA BORÇLUYUM”

Türkiye birincisi olan Sıla Öztürk “ODTÜ-Ülkem Koleji yöneticilerine ve öğretmenlerime ve aileme çok teşekkür ediyorum. Başarımı düzenli, sistemli ve planlı çalışmaya borçluyum. Bundan sonraki hayalim İzmir’de doktorluk okumak. Ülkeme faydalı bir birey olmak istiyorum.” dedi.

“BU YILDA GELENEĞİ BOZMADIK”

ODTÜ-Ülkem Koleji’nin kurulduğu günden bugüne elde ettiği bazı başarılardan söz eden Okul Müdürü Arif Demir, “Okulumuz 2007-2008 eğitim-öğretim yılında 6. sınıflarda 500 tam puan alan Adem Çabak ile 2007-2008 eğitim-öğretim yılında 7. sınıflarda 500 tam puanla Melik Yavuz Kocatuğ’la Türkiye birinciliklerine ulaşmıştır. Daha sonra, 2008-2009 eğitim-öğretim yılında 8. sınıflarda Manisa il birincisi ve Türkiye 21.'si olan Melik Yavuz Kocatuğ ile bir kez daha başarı çıtasını yükseltmiştir. Yine 2009-2010 eğitim-öğretim yılında SBS'de 8. sınıflarda Manisa il birincisi olan okulumuz, öğrencilerimiz Sinem Aydınlı ve Harun Tosun ile 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olmuşlardır. Ülkem Koleji, 2010 SBS 8. sınıflarda elde ettiği çifte Türkiye birinciliğinin ardından yine büyük bir başarıya imza atarak 2010 SBS 7. sınıflarda Mustafa Şahin Çakır ile 500 tam puan alarak bir kez daha Türkiye birincisi olmuştur. 2011 SBS puanlarına göre yapılan incelemede de Ülkem Koleji Türkiye’deki 38 bin 900 resmi ve özel okul arasında Türkiye 30.’su, Ege Bölgesi’nde ise 4. olmuştur. Bu yıl da geleneği bozmayarak 2012 SBS’de 8. sınıf öğrencimiz Sıla Öztürk 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olmuştur. Bu başarılarının temelinde takım ruhu vardır. Her türlü teknolojiyi planlı bir şekilde kullanan, alanında uzman öğretmenler, hedeflerini belirlemiş öğrenciler ve eğitime önem veren veliler sayesinde ODTÜ Ülkem Koleji Manisa’nın ve Türkiye’nin en başarılı okulları arasında yer almaktadır. Öğrencimiz Sıla Öztürk aynı zamanda okul birincimizdir. Bölgesel ve ulusal düzeyde değerlendirmelerin yapıldığı Oxford ‘Big Read’ Kitap İncelemesi Yarışması’nda da Türkiye 1.’si olmuştur. Kendisini elde ettiği bütün başarılardan dolayı kutluyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Disiplinli, planlı ve özverili çalışmalarının karşılığını aldıklarını dile getiren Okul Müdür Yardımcılarından Melahat Güvenç, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da gelenek bozulmadı. Bu çalışmalarda Sıla’ya ve diğer öğrencilerimize destek olan velilerimizin ve öğretmenlerimizin de emeği çok fazla. Onlara bir kez daha teşekkür ediyoruz. Türkiye birincisi çıkarmış olmamız bizim için açıkçası pek sürpriz olmadı. Öğrencilerimize verdiğimiz kaliteli eğitimin karşılığını almaktan büyük gurur duyuyoruz. ODTÜ tarafından yapılan sınavlardan geçerek bünyemize katılan seçkin öğretmen kadromuz ve kaliteli eğitim sistemimizle Manisa' da fark yaratıyoruz.” dedi.

Teknolojik alt yapısı, kampusü ve fiziksel şartları itibariyle Ege Bölgesi’nde tüm okullar içerisinde ayrı bir yere sahip olduklarını belirten Okul Müdür Yardımcılarından Kamuran Gül ise “Okulumuz inşa edilirken en küçük detay bile göz önüne alınarak eğitim-öğretim kalitesinde çıtayı yükselttik. Geniş oyun ve hobi bahçeleri, oyun alanları, akıllı tahtalı sınıfları, İngilizce, Matematik, Fen ve Bilgisayar labaratuvarları ile okulumuz Manisa’da benzersiz ve rakipsizdir. İyi bir ekiple ve çalışmayla her şey başarılabiliyor. " diye konuştu.

Reklam
Reklam

Okulun Halkla İlişkiler Uzmanı Ebru Arslan da, "Ülkem Koleji, ODTÜ Geliştirme Vakfı işbirliği ile eğitimde yeni ve farklı anlayışların öncüsüdür. Zengin ve çeşitlendirilmiş bir eğitim programı sunar. Dünyada etkin, öz benliği gelişmiş, problem çözme ve karar verme becerilerine sahip bireyler yetiştirir. Akademik bilgi ve becerileri kazandırmanın yanında, sosyal, kültürel, zihinsel ve psikolojik zenginlik ile esnek bir eğitim programı sunar. Sevgiyle öğretilen her bilginin kalıcı olduğu anlayışıyla hareket eden dinamik yönetici ve öğretmen kadrosuna sahip okulumuz, eğitimi her türlü ticari kaygıdan uzak tutarak Manisa'da eğitime renk katmakta ve yön vermektedir. Büyük bir fedakarlıkla uygulanan programın doğal neticesi olarak da Ülkem Koleji öğrencileri gerek Türkiye çapındaki sınavlardaki bireysel başarıları ile gerekse kitlesel başarı anlamında rakiplerinden her zaman birkaç adım önde olmuştur. "dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: