Ülker Basketbol Minikler Şenliği Samsun’da

Ülker ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından bu yıl 10.su düzenlenen Ülker Basketbol Minikler Şenliği,...

Ülker ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından bu yıl 10.su düzenlenen Ülker Basketbol Minikler Şenliği, 27 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında Samsun’da yapılıyor. Şenliğe yaklaşık 40 ilden 48’i erkek, 16’sı kız olmak üzere toplam 64 takım katılıyor.

Bu yıl onuncu kez düzenlenen Ülker Basketbol Minikler Şenliği, yurdun dört bir yanından gelen minik basketbolcuları Samsun’da buluşturdu. Kazanmak ya da kaybetmenin olmadığı şenlikte çocuklar 5 gün boyunca bol bol basketbol oynayacak. Ayrıca tarihi mekanları gezecek olan küçük katılımcılar, yetenek yarışmaları ve piknik gibi etkinliklerle kaynaşma ve eğlenme fırsatı da bulacak. Şenliğe katılan bine yakın öğrenciye, şenlik sonrasında madalya ve katılım belgesi verilecek.

Reklam
Reklam

Yıldız Holding Spor Sponsorlukları Direktörü Mehmet Uçan, düzenlenen basın toplantısında çocukların spor yapmasına, çok yönlü gelişim sağlamalarına olanak veren, ülkedeki potansiyelin verimli bir şekilde değerlendirilmesine ve yetenek havuzunun genişletilmesini sağlayan projelerde yer almayı çok önemsediklerini vurguladı. Yıllardır sporun içinde yer alan bir marka olarak futbol ve basketbolda kulüpler ve federasyonlarla işbirliği içerisinde, çocuklara yönelik projelere destek vermeyi çok önemsediklerini ifade eden Mehmet Uçan, amaçlarının sporu hayatlarının bir parçası haline getiren sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Bu şenliklere bu zamana kadar 10 bin çocuğun katıldığını açıklayan Mehmet Uçan, “TBF’nin organize ettiği ve bizim de desteklediğimiz bu şenlik, çocukların spor yapma alışkanlığı kazanması ve sporun bünyesinde barındırdığı takım olma, paylaşma, oyunun içinde herkese saygı göstermeyi öğrenme açısından önemli bir etkinlik. Çocuklar ayrıca farklı bir şehri görme, tarihi yerlerini gezme, bilgi edinme şansına da sahip oluyor. Bu yıl 10.su düzenlenen şenliğe bugüne kadar yaklaşık 10 bin çocuk katıldı” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: