Ülker: Huzurevine gitmek istemeyen yaşlılara evde hizmet verilsin

Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Yüksel Ülker, huzurevine gitmek istemeyen yaşlılara evde hizmet verilmesi gerektiğini bildirdi....

Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Yüksel Ülker, huzurevine gitmek istemeyen yaşlılara evde hizmet verilmesi gerektiğini bildirdi. Ülker, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Ülker, yaşlı bakım hizmetleri konusunda son yıllarda bir kalite artışı gözlendiğini ancak bakıma muhtaç olduğu halde huzurevine gitmek istemeyen yaşlılar da bulunduğunu söyledi. Böyle kişilerin envanterinin çıkarılmasını öneren Ülker, “Huzurevinde kalmak istemeyen yaşlılara, evde bakım hizmeti verilsin. Bazı yaşlı vatandaşlar yaşadıkları köyü, çocuklarını ve torunlarını bırakamıyor. Çocukları ise kendi hayat mücadelelerinin telaşıyla anne ve babalarına hak ettikleri zamanı ayırmakta güçlük çekiyor. Evde bakım hizmeti veren bir ekip kurulursa bu yaşlılara düzenli aralıklarla giderek yemek, temizlik, ısınma başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarını giderebilir. Bu hizmet üzerine İş-Kur ve ilgili kurumlarımız proje üreterek, toplum yararına çalışma kapsamında bir istihdam alanı da oluşturabilir.” dedi.

Reklam
Reklam

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Konan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yüksel Ülker’in çizdiği perspektifin kendisi açısından son derece yararlı olduğunu belirten Konan, yaşlılara hizmette bütün toplum kesimlerinin sorumluluk alması gerektiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz