Ülker'i de Urfa'dan kaçırttık...

Şanlıurfa'da süt ürünleri fabrikası kurmak isteyen Türkiye'nin ünlü markası Ülker bu fikrinden vazgeçti.

Grup Şanlıurfa yerine Kahramanmaraş'ı seçti... Şanlıurfa'da 2 Organize Sanayi Bölgesinde çalışan fabrika sayısı hızla düşerken, Türkiye'nin ünlü markaları fabrikalarını Urfa yerine civar illere kuruyor.

Daha önce bir çok firma Şanlıurfa'yı gördükten sonra Mardin, Gaziantep ve Adıyaman ve Diyarbakır'ı tercih ederken, en son Ülker grubu ise 2010 yılında Şanlıurfa'ya kuracağı fabrikadan vazgeçti.

Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesini tercih eden Ülker burada 150 kişiyi istihdam ediyor. Kendi bünyesinde ürettiği süt, yoğurt, peynir ve tereyağı gibi ürünleri bu fabrikadan dağıtan Ülker, Şanlıurfa'da fabrika için yer bulamadığını belirtti.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz gün SANLIURFA.COM'un gündeme getirdiği Organize Sanayi Bölgesinde 250 yerin 90'ı kullanıldığı, bu yerlerin çoğunda ise Çırçır fabrikalarının yer aldığı belirtilmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz