"Ülkeyi yönetemeyenler AB'yi istiyor"

SAMSUN (İHA) - Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Samsun İl Teşkilatı tarafından tanıtım ve katılım gecesi düzenlendi. Yaşar Doğu spor salonunda düzenlenen geceye, BTP Genel Başkanı Haydar Baş, Genel Başkan Yardımcısı Baki Bektaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Ülkeyi yönetemeyenlerin AB'yi istediğini belirten Haydar Baş, "Ülkeyi yönetemeyeceğini anlayanlar, çareyi AB kapısında arıyorlar. AB bizden üretmememizi istiyor. Uygulanan yanlış politikalarla çiftçiye darbe üstüne darbe indirildi. Bu ülkeyi bu duruma getirenler bunun hesabını verecektir. Azim ve gayretli çalışmalarımızla iktidara süratle yürüyen parti olduk. Bu başarıya vesile olduğunuz için hepinize teşekkür ederim" dedi.

Reklam
Reklam

Çiftçinin sigortalı olması gerektiğine işaret eden Haydar Baş, "Tarım politikamızın bazı esasları vardır. Bunlar, çiftçiye yüzde sıfır faizle kredi verilecek, vergi alınmayacak. Çiftçi yüzde 50 avansla desteklenecek. Yetiştirilecek ürünler sigortalı olacak. Kuraklık, sel, don gibi doğal afetlerde zarar karşılanacak. Yerli üretim dış pazarlardan korunacak" şeklinde konuştu.

Samsun il teşkilatının tanıtımı ile başlayan gecede kemençe eşliğinde halay çekildi. Ardından BTP Genel Başkanı Haydar Baş, yerel sanatçılarla marş söyledi. Partiye yeni katılanlara MYK üyesi Osman Baş tarafından rozet takıldı. Salonda bulunan yaklaşık 3 bin kişi "Bu vatan bizimdir, bizim olacak" ve "Bu vatan bu millet sizi bekliyor" diye tezahürat yaptı.