Ülkü Ocakları eski Ege Bölge Başkanı ve beş adamı gözaltında

Ülkü Ocakları eski Ege Bölge Başkanı olan ve hakkında yakalama kararı bulunan Abidin Bilgin ile...

Ülkü Ocakları eski Ege Bölge Başkanı olan ve hakkında yakalama kararı bulunan Abidin Bilgin ile beş adamı, İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Bilgin’i teknik takibe alan polis, Suriye’ye kaçmayı planladığını belirleyince operasyonu erkene çekti. Ekipler, Bilgin ile adamlarının İzmir ve Aydın'daki bazı gece kulüplerinin güvenlik ve otopark işlerini almak için işletme sahiplerini tehdit ettiğini, Göztepe eski Başkanı İskender Tuğsuz'u da tehdit edip para istediğini belirledi.

Reklam
Reklam

ÖZEL HAREKAT DESTEĞİNDE OPERASYON

Şebekeyi bir yıldan bu yana takip eden polis, çete elemanlarının tehdit ettikleri işyerlerinde zaman zaman silahlı eylemler yaptığını da belirledi. Teknik takip devam ederken Karabağlar ilçesi Yeşilyurt semtinde, 2004 yılında Levent Ata’nın öldürülmesiyle ilgili olarak İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz yargılanan Abidin Bilgin, azmettirici ve suç örgütü kurmak iddiasıyla 26 yıl 5,5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Bilgin hakkında yakalama kararı çıkardı. Polis de teknik takibe takılan telefon görüşmelerinde Suriye'ye kaçış hazırlığında olduğunu belirleyince operasyonu erkene aldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Özel Harekat ekipleri, Bornova ilçesi 5. Sanayi Sitesi’ne operasyon düzenledi. Operasyonda, Abidin Bilgin ve diğer beş kişi gözaltına alındı. Zanlılar K.F., B.U., S.İ., K.S. ve U.B.'nin sorgularının devam ettiği öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz