Ülkü Ocakları: Ülkücülerin Partisi MHP’dir

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, ülkücülerin yerinin ülkü ocağı ve...

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, ülkücülerin yerinin ülkü ocağı ve siyasal alandaki izdüşümünün de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) olduğunu söyledi. Kılavuz, bunun dışında kendini başka bir yere ait hissedenlerin, kendi nazarlarında makul hiçbir karşılığı olmadığını vurguladı. Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylara da değinen Kılavuz, İstanbulluların son 10 yılda yaşanan imar rantının getirdiği çevre sorunlarına karşı tepkilerini ortaya koyduklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Olcay Kılavuz, genel merkezde yaptığı basın toplantısında, son yaşanan olayları ve gündemi değerlendirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da yaptığı mitinglere değinen Kılavuz, belediye işçilerinin zorla yollara döküldüğünü ve kimsenin bu duruma ses çıkarmadığını savundu.

Bu fırsatı ganimet bilen bazı çevrelerin ise kirli hesaplar içine girdiğini vurgulayan Kılavuz, “Kendisini Başbakanı destekleyen ülkücüler olarak tanıtan bir grup soytarı ellerindeki pankartlarla meydanlara çıkmıştır. Yaptıklarını ülkücülük gibi bir değerle kapatabileceklerini zanneden bu zavallıların tasmalarının kimin elinde olduğunu herkes bilmektedir. Ülkücülerin yeri ülkü ocaklarıdır. Siyasal alandaki izdüşümü MHP’dir. Bunun dışında kendini başka bir yere ait hissedenlerin bizim nazarımızda makul hiçbir karşılığı yoktur.” ifadelerini kullandı.

"İSTANBULLULAR ÇEVRE SORUNLARINA TEPKİSİNİ GÖSTERDİ"

Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylara da değinen Kılavuz, İstanbulluların son 10 yılda yaşanan imar rantının getirdiği çevre sorunlarına karşı tepkilerini ortaya koyduklarını ileri sürdü. Yaşanan sürecin iktidarın demokrasi anlayışının ne denli sığ ve halka saygısının ne denli yüzeysel olduğunu ortaya çıkardığını iddia eden Kılavuz, “Ben yaptım oldu zihniyetindeki iktidarın söz konusu imar rantı olduğunda ne ağaç ne boğaz ne deniz dinlemediği ortadadır. Ancak yaşanan olaylar çok kısa sürede sona erebilecekken, bir yandan Başbakan ve hükümetin tutumu, diğer yandan yaşanan gerilimi fırsata çevirmek isteyenlerin hesapları ülkemizi kargaşaya sürüklemiştir.” dedi.

Reklam
Reklam

Türk gençliğini hiç kimseye yedirtmeyeceklerini belirten Kılavuz, açıklamalarına şöyle devam etti: "Her türlü zorluğa göğüs gerecek gücümüz vardır. Ancak büyük Türkiye’yi kuracak olan gençliği, kendilerini iktidarın keyfi uygulamalarına feda eden gereken dersi sandıkta vermeye davet ediyorum. Bu şuur ve kararlılığın öncüsü ülkü ocaklarıdır. Milletimizin bütünlüğü, devletimizin bekasının teminatı ülkücü Türk gençliğidir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz