Ülkücü Gençler ‘türkeş’ Turnuvasında Boy Gösterdi

Aydın Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen ‘Alparslan Türkeş Halı Saha Futbol Turnuvası’nda...

Aydın Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen ‘Alparslan Türkeş Halı Saha Futbol Turnuvası’nda şampiyon Bozdoğan Ülkü Ocağı oldu.

Aydın Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Alparslan Türkeş Halı Saha Futbol Turnuvası’na Aydın merkez, ilçe ve beldelerdeki Ülkü Ocakları katıldı. Kıyasıyla bir mücadeleye sahne olan turnuvanın final maçında Aydın Ülkü Ocakları ile Bozdoğan Ülkü Ocakları karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı iki farkla kazanan Bozdoğan Ülkü Ocakları, Alparslan Türkeş Halı Saha Futbol Turnuvası Kupası’nın sahibi oldu. Turnuvada dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse ve Aydın Ülkü Ocakları İl Başkanı Burak Pehlivan’ın da hazır bulunduğu törenle verildi.

Reklam
Reklam

Alparslan Türkeş Futbol Turnuvası ile ilgili açıklama yapan Aydın Ülkü Ocakları İl Başkanı Burak Pehlivan; “Ülkü Ocakları; şeksiz şüphesiz, katkısız bir Türk milli kimliğinin merkezi olarak, Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve fazileti ilkesi ile Türk gençliğinin yetişmesi için çalışmaktadır. Türk milletinin geleceğini emniyete alacak, milli değerlerle bezenmiş Ülkücü gençlerin yetiştirilmesi şarttır. Milliyetinden kopmuş, özünü yitirmiş, taklit için Doğudan, Batıdan garabetler arayan zavallılara Türk Milletinin istikbalini sağlayamazsınız. İradesi perişan, aklı himayesiz, manasız ve şuursuz bir biçimde her kesimden tahrik edilmeye çalışılan bir gençlik yerine, Türk Milletine emniyet veren, Türkçe düşünen, Türkçe konuşan, üreten, ilim ve irfan kalesi Ülkücü gençlik inşallah Türk milletin geleceğinin mimarı olacaktır. Disiplinli, ölçülü, ahlaklı, terbiyeli, inançlı, milli gelenek ve töreye bağlı olmaktır. Kökünden kopmadan, aslını unutmadan, Türk Milletine yüksek sadakat duygusu ile hizmetkar olabilmektir. Bin bir güçlüğe rağmen Türk tarihinin her karanlık gecesinde olduğu gibi bugün ve ilelebet parlayan atsız kahramanlıktır. Kültür, sanat ve gönül erbabı olabilmektir. Bu vesile ile cennet mekan Başbuğumuz Alparlan Türkeş’i rahmetle anıyorum. Turnuvayı düzenleyen ve katılan tüm ülküdaşlarımı ve şampiyon olan Bozdoğan Ülkü Ocaklarımızı tebrik ediyorum”dedi.

Reklam
Reklam

Bozdoğan Ülkü Ocakları’na Alparslan Türkeş Halı Saha Futbol Turnuvası Kupasını veren MHP İl Başkanı Fevzi Köse de; “Karşılaşmalar boyunca hedeflenen kardeşlik bağları daha da kuvvetlendi. Ülkücüye yakışır tavır içerisinde oynanan karşılaşmalarda kazanma duygusu, ‘Ülkücü, Ülkücünün kardeşidir’ duygusunun önüne geçmedi. Ülkücülük; suni yahut zoraki bir his dalgası değil, kökü Türk Kültürüne, İslam inancına ve Büyük Turan davasına dayanan bir fikir ve hayat anlayışıdır. Azim ve irade, sabır ve tekamül, disiplin, feragat ve fedakarlık, fazilet ve dürüstlük, bilgi ve çalışkanlık vasıf ve meziyetleridir. Aydın Ülkü Ocakları’nı bu çalışmasından dolayı kutluyorum” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: