Ülkücü İşçiler Derneği: Doğu Türkistan’da Çin Zulmü Bütün Şiddetiyle Sürüyor

Ülkücü İşçiler Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Fatih Şahin Şahintürk, 2009 yılında Doğu Türkistanlılara yönelik Çin’in...

Ülkücü İşçiler Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Fatih Şahin Şahintürk, 2009 yılında Doğu Türkistanlılara yönelik Çin’in başlattığı zulüm ve katliamın bütün şiddetiyle devam ettiğini açıkladı. Şahintürk, 5 Temmuz’da başlayan katliamlarda 2 bin Uygur Türkünün katledildiğini dile getirdi.

Fatih Şahin Şahintürk, yaptığı açıklamada, Çin’in Türklere karşı yaptığı zulmü ve katliamı kınayarak, şu ifadelere yer verdi: “Hatırlanacağı gibi 5 Temmuz 2009’da Doğu Türkistan’da büyük bir katliam yaşanmıştı. Katliam olayı 26 Haziran 2009’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Urumçi’yi ziyareti sırasında Çin’in Shaoguan şehrinde kadın erkek 800 Uygur işçinin çalıştığı bir fabrikada başlamıştı. Uygurlar 4 binden fazla Çinlinin saldırısına uğradı. Bu katliamda 2 bin Uygur Türkü katledildi. 4 bin Uygur Türkü de hapsedildi. Kısacası Doğu Türkistan’da zulüm bütün şiddetiyle devam etmektedir. Bu zulme rağmen Türkiye’deki siyasi iktidarın Çin zulmünü alkışlarcasına 2012 yılını 'Çin Kültür Yılı' ilan etmesini Türk Devleti'ne yakıştıramıyoruz."

Reklam
Reklam

Ülkücü İşçiler Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Fatih Şahin Şahintürk, 5 Temmuz 1993 Başbağlar katliamının 19. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, bu konuda da şunları ifade etti: "Başbağlar’da 33 kişi hunharca öldürüldü. 1984’te başlayan bölücü PKK terörünün katlettiği insanımızın sayısını artık takip edemiyoruz. Çünkü PKK kana doymuyor. Devletin ve siyasi iktidarlar sorunu çözmekte hiç kararlılık göstermiyorlar. Gerçeklerin üzerine gidemiyorlar. Çünkü Ortadoğu’da hangi taşı kaldırsan altından ABD çıkıyor.”

Şahintürk, 19 yıl önce 4 Temmuz 2003’te Irak’ın Süleymaniye kentinde ABD ve Peşmerge ikilisinin orada görevli Türk askerine hain ve alçakça bir eylemde bulunduklarını da hatırlatarak, “Bu eylemi her Türk yüreğinde paslı bir çivi gibi her an hisseder. Bu olay Türk askerinin başına çuval geçirilmesi olayıdır. Türk milletine derin hakaret içeren bu saldırıya karşı o günün ve bu günün iktidarı hiçbir şey yapmamıştır.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: