Ülkücülerden Yazar Hilal Kaplan’a Tepki

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Ankara İl Başkanı Mehmet Onur Kasım, yazar Hilal Kaplan’ın...

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Ankara İl Başkanı Mehmet Onur Kasım, yazar Hilal Kaplan’ın katıldığı bir televizyon programında ülkücüler ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkındaki sözlerini eleştirdi. Kasım, “Sayın Hilal Kaplan size hatırlatmak isteriz ki verilen şehitler mücadelemizin göstergesidir. Ordumuz mücadele ederken, biz askere gidecek evlatlarımızı yetiştiriyorduk, ancak devletimizi ayakta tutan silahlı kuvvetlerimiz çözüm süreci ve Silivri tiyatrolarında aciz bırakıldı” dedi.

Reklam
Reklam

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Ankara İl Başkanlığı’nda basın açıklaması yapan İl Başkanı Mehmet Onur Kasım, yazar Hilal Kaplan’ın katıldığı bir televizyon programında ülkücülere ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkındaki açıklamalarına sert tepki gösterdi. Hilal Kaplan’ın katıldığı bir televizyon programında konuşmasının başında PKK’nın silah bıraktığını söyleyerek bir yanılgı içinde olduğunu gösterdiğini ifade eden Kasım, “Terörist Karayılan ateşkesin amacının Öcalan’ın ve KCK tutuklularının serbest bırakılması olduğunu söylemektedir. Bu demektir ki, Öcalan ve KCK tutukluları serbest bırakılmazsa silahı tekrar ellerine alacaklardır. Bu, devleti silah ile tehdit etmek değil midir? Bir terör örgütü devletimizi böyle tehdit ederken, duruşu belli, çizgisi belli bir lidere ‘Vur de vuralım, öl de ölelim’ demekten daha güzel bir cevap olabilir mi?” diye konuştu.

Kaplan’ın programdaki sarf ettiği sözleri eleştiren Kasım, Kaplan’ın “Bu ülkede her ay 15 tane asker cenazesi gelirken ben kimsenin vur de vuralım diye miting yaptığını görmedim” sözlerine atıfta bulunarak, “Sayın Hilal Kaplan size hatırlatmak isteriz ki verilen şehitler mücadelemizin göstergesidir. Ordumuz mücadele ederken, biz askere gidecek evlatlarımızı yetiştiriyorduk, ancak devletimizi ayakta tutan silahlı kuvvetlerimiz çözüm süreci ve Silivri tiyatrolarında aciz bırakıldı” dedi.

Reklam
Reklam

Binlerce yıllık devlet geleneğine üç beş kendini bilmezin önünde diz çöktürülmeye çalışıldığını ileri süren Kasım, Hilal Kaplan’ın ülkücülerin milli refleksiyle uğraşmayı bir kenara bırakarak neden askeri operasyonların devam etmediğini sorgulaması gerektiğini söyledi.

“DEVLET GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEZSE, BİZ HER ZAMAN HAZIRIZ”

Devletin üzerine düşen görevi yerine getirmezsi durumunda, bu görevi yerine getirmek için her zaman gönüllü olduklarını vurgulayan Kasım, konuşmasına şöyle devam etti:

“Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bursa mitinginde ‘Bursa Türk milletinin yanında, Türklüğün tarafında ve vahdetin yanındadır’ demiştir. Hilal Kaplan hanım bu cümlelerden de rahatsız olmuş. Bu cümlelere karşı çıkarken kullandığı ifadelerden anlıyoruz ki, kendisi bizim Türklük tanımımızdan bihaberdir. Türk demek Ankara demektir, Hakkari demektir, Diyarbakır demektir, Urumçi, Kerkük, Bişkek, Bakü, Bosna, Mekke demektir. Hilal Kaplan, liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye Bursa’da yaptığı konuşmayı Diyarbakır’da da yapıp yapamayacağını sormaktadır. Anlaşılan kendisinin 2011’de yapılan Diyarbakır mitinginden haberi yoktur. Diyarbakır mitingine 100 kişinin katıldığını söyleyerek oradaki on binlerce iradeyi yok saymıştır. Ayrıca kendisine 350 bin kişinin ‘Vur de vuralım öl de ölelim’ dediği bir lider mi Diyarbakır’da miting yapmaktan korkacaktır? Bütün bu ithamlarından anlaşıldığı kadarıyla, Ülkemizde önce bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma hastalığı bugün gelinen noktada beyin sahibi olmadan fikir sahibi olmaya dönüşmüştür.”

Reklam
Reklam

“MİLYONLARCA ÜLKÜCÜ ŞAHADET ŞERBETİNİ İÇMEYE HAZIR YİĞİTLERDİR”

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’e de göndermelerde bulunan Kasım, Hüseyin Çelik’in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çocuğu olmadığı için evlat acısını anlayamayacağı sözlerine de atıfta bulunarak, “Allah liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye milyonlarca ülkücü evlat nasip etmiştir. Ve o evlatların her biri hak yolunda hakikat yolunda şahadet şerbetini içmeye hazır yiğitlerdir. Bu yüzdendir ki rahatını ve ferahını düşünenler milletin derdiyle hemhal olmayı da beceremezler” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: