"Ulla çıkarsa, hükümeti alkışlayacağız"

HATAY (İHA) - Hatay'ın İskenderun İlçe Belediye Başkanı Mete Aslan, İskenderun Körfezi açıklarında batan M/V Ulla adlı gemi ile 2 bin 200 ton toksik atık yükünün çıkarılması halinde hükümeti alkışlayacaklarını söyledi.

Aslan, İskenderun Körfezi açıklarında batan İspanyol bandralı M/V Ulla adlı geminin battığı günden bu yana İskenderun halkının tedirgin olduğunu ve psikolojilerinin bozulduğunu belirterek, geminin bir an önce çıkarılması için harekete geçilmesi gerektiğini kaydetti. Geminin çıkartılması için siyasi partilerin biraraya gelerek oluşturduğu güç platformunu makamında kabul eden Aslan, platformun birleşme amacının İskenderun'a hizmet etmek olduğunu, yetkililerin bu platforma kulak vermeleri gerektiğini ifade etti. Aslan, "Hemen hemen her gün geminin çıkarılacağı söyleniyor ama maalesef verilen sözler tutulmuyor. İlk günkü tepkiler şimdilerde pek yok. Tek temennimiz geminin çıkarılması. Eğer Ulla çıkarılırsa, hükümeti alkışlayacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Ulla Karşıtı Siyasi Platform üyeleri ise, Başkan Mete Aslan'dan geminin çıkarılması için 11 Aralık 2004 tarihinde yapılacak olan geniş katılımlı miting için destek istedi.