Ulu Önder Atatürk Manisa'da Da Anıldı

İlker KILIÇASLAN- Nermin UÇTU / MANİSA, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 78'inci yıldönümünde, Manisa'da anma töreni

İlker KILIÇASLAN- Nermin UÇTU / MANİSA, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 78'inci yıldönümünde, Manisa'da anma töreni düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Vali Mustafa Hakan Güvençer, Manisa 1'inci Piyade ve Eğitim Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç ve Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sundu. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Baro Başkanı Ali Arslan, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş da törene katıldı. Törende CHP ve sivil toplum kuruluşları da anıta çelenk koydu. Büyük Önder Atatürk'ün ölümünün 78'inci yıldönümü nedeniyle saat 09.05'te sirenler çaldı. Törene katılanlar 2 dakika boyunca saygı duruşunda bulundu. Sirenlerin çalmasıyla birlikte etraftaki seyyar satıcılar, vatandaşlar saygı duruşuna geçti.
ATASI İÇİN AĞLADI
Törenin ardından Atatürk fotoğrafı baskılı tişörtler giyen çocuklar, protokol üyeleri ile fotoğraf çektirdi. Bu sırada Şehitler Ortaokulu 6'ıncı sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen Tayfun Yalçın, gözyaşlarına boğuldu. Atatürk'ün ölüm yıldönümünde çok duygulandığını anlatan küçük çocuğu, Vali Güvençer sakinleştirdi.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonu'nda İsmet İnönü Kız Anadolu ve Teknik Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan anma töreni yapıldı. Törende Piyade Yüzbaşı Fatih Arslan tarafından Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri kişiliğini anlatan bir sunum yapıldı. Piyade Yüzbaşı Arslan, Türkiye Cumhuriyetini yaşatmak için Atatürk'e söz vererek, "İlke ve inkılaplarını ortadan kaldırmak için iç ve dış düşmanlarla işbirliği içinde çalışan ihanet odakları mevcuttur. Türk gençliği ve emanetinin bekçisi Türk Silahlı Kuvvetleri kurduğun demokratik, laik, sosyal ve modern Türkiye Cumhuriyetini kanı pahasına olsa da koruyacaktır" dedi.
Törende lise öğrencileri tarafından hazırlanan 'Atam izindeyiz' isimli gösteri sahnelendi. Öğrenciler Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

Reklam
Reklam

FOTOĞRAF

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: