Ulu Önder Atatürk'ün Vefatının 74. Yılı

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 74'üncü yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 74'üncü yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Düzgün mesajında, Cumhuriyet'in kurucusu, İstiklal mücadelesinin önderi, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 74'üncü yıl dönümünde rahmetle ve şükranla andıklarını belirtti.

10 Kasım'ın Türk Milleti için, büyük kurtarıcısını anma günü olduğu kadar, sahip olduklarının değerini bilerek, Cumhuriyet'in erdemlerine sadakatini ve Atatürk'ün ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günü olduğunu ifade eden Vali Düzgün, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Atatürk'ün temel felsefesi, bu ülkeyi muasırlaştırmak, milletimizin sahip olduğu imkanları güçlendirmek, Türkiye'yi birlik ve beraberlik içinde çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Hepimizin en temel görevi, onun bu ideallerini, en ileri demokrasi bilinciyle hayata geçirmektir. Ne mutlu ki onun genç nesillere emanet ettiği ve 'en büyük eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti, kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh dünyanın güçlü bir ülkesi, medeni milletler camiasının saygın bir üyesi haline gelmiştir.

Ülkemiz, temel insan hak ve özgürlüklerinin gelişmesi, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve demokrasinin tüm kurum ve kurallarının geçerli kılınması yolunda da çok önemli mesafeler kat etmiş bulunmaktadır. Dağılmış bir imparatorluktan sonra, tükenmiş bir milletten yeni bir devlet kurarak aziz milletine Cumhuriyet'i armağan eden büyük insan Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 74'üncü yılında bir kez daha minnet ve saygıyla anıyoruz"

Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: