Ulubey'de Festival Heyecanı

Uşak'ın Ulubey ilçesinde belediye tarafından bu yıl 7. yapılacak geleneksel "Kanyon Kültür ve Turizm Festivali"...

Uşak'ın Ulubey ilçesinde belediye tarafından bu yıl 7. yapılacak geleneksel "Kanyon Kültür ve Turizm Festivali" 1-3 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festivale CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.

3 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festivale CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak. ABD'deki Arizona Büyük Kanyonundan sonra dünyanın en uzun ikinci kanyonu olduğu iddia edilen Ulubey Kanyonları festivalle tanıtılmaya çalışılıyor. 7 yıldır kanyonları ve ilçedeki Blandus harabelerini tanıtmak amacıyla festival düzenlenen belediye bu yılki festivalde kanyonların içinden geçen dereden akan sudaki kirliliğin önlenmesine dikkat çekecek. Belediye Başkanı Ali Rıza Ada bu yıl dolu dolu bir festival programı hazırladıklarını ifade ederek CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun festivale katılacak olmasının kanyonların tanıtımına katkı sağlayacağını söyledi. Başkan Ali Rıza Ada, yaptığı açıklamada üç gün sürecek festivalde Coşkun Sabah, Yusuf Güney ve Songül Karlı gibi sanatçıların sahne alacağını halk oyunları ve bayan cirit takımının gösterileri ile yöre halkının festival coşkusunu yaşayacağını söyledi. Festivalin ikinci günü ilçeye gelecek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun restore ederek yeniden belediye hizmet binası olarak kullanmaya başladıkları tarihi binanın açılışını da yağacağını söyleyen Ada, "Genel Başkanımızı ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kendisi ilçemizin ve kanyonların tanıtımına katkı sağlayacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Kanyonları turizme kazandırmak istediklerini ancak içinden geçen suyun kirli akması nedeniyle büyük sorun yaşandığını da ifade eden Belediye Başkanı Ali Rıza Ada, "Uşak kent merkezindeki dokuzsele deresinden akıp kanyon içerisinden Menderes havzası'na giden su hala kirli akıyor. Bu kirlilik bitmediği sürece kanyonları turizme kazandıramayız.Festivalde bu konuda dikkat çekerek herkesten sorunun çözümü için destek isteyeceğiz. Uşak kamuoyunun dikkatini bu konuya çekmeye çalışacağız. Bu düşüncelerle hafta sonu yapacağımız festivale tüm Uşak halkını da davet ediyoruz " dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz