Uluburun 2 Antik Çağ teknesi, Bodrum'da

MUĞLA (İHA) - Urla'da 1 yıllık çalışmayla inşa edilerek geçtiğimiz yıl denize indirilen ve 3 bin 300 yıl önceki aslına tamamen uygun olarak inşa edilen "Uluburun 2 Antik Çağ Teknesi", Bodrum Kalesi önüne demirledi.

Kalıntıları Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen antik Uluburun teknesi, 3 bin 300 yıl önce çıktığı seferinde Kaş Uluburun açıklarında yakalandığı fırtına sonucu batmış ve taşıdığı yükle birlikte Akdeniz'in mavi sularına gömülmüştü. Günümüzde ise aynı rotayı takip ederek Bodrum'a ulaşan Uluburun 2 teknesi, Bodrum Kalesi önüne demirledi. Gemi, 360 Derece Tarih Araştırma Grubu tarafından hayata geçirilen proje kapsamında Urla'da inşa edildi. Daha sonra gemi denize indirildi ve Çanakkale üzerinden İstanbul Ataköy Marina'ya geldi. Uluburun 2, geçtiğimiz yaz Doğu Akdeniz seferini gerçekleştirmek üzere yola çıktı. Seyahatin rotası, Marmaris-Rodos-Girit-İskenderiye-Port Said-Kıbrıs-Bodrum olmasına rağmen 360 derece Tarih Araştırma Grubu sponsor bulamadığı için İskenderiye'ye kadar gidemedi. Ancak Kıbrıs'a kadar, yelken açan ve kürek çeken grup, geçen kışı Kaş'ta geçirdi. 10 gün önce Kaş'tan yola çıkan Uluburun 2, Bodrum Kalesi önüne geldi.

Reklam
Reklam

Bodrumlular'ın büyük ilgi gösterdiği karşılamaya, Muğla Valisi M. Temel Koçaklar ve Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. Uluburun 2, Bodrum Limanı'nda 1 ay süreyle akşam 17.00 ila 21.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.