BluTV Kurucusu Aydın Doğan Yalçındağ, "Orta Doğu'da iyi bir büyüme yakaladık, orada 4 ay önce BluTV Arabic diye bir servis olarak açıldık. Yaklaşık 50 bin abonemiz var. Büyümenin anahtarı, bulduğumuz finansman ve yatırımcıyı ikna etmek" dedi.
Yalçındağ, "Uludağ Ekonomi Zirvesi"nde Insider Üst Yöneticisi Hande Çilingir'in moderatörlüğünü üstlendiği "Yarına Yatırım" oturumunda yaptığı konuşmada, BluTV'nin daha çok şirket içi bir girişim olduğunu, Doğan Holding'in de 40 yıllık bir medya geçmişi bulunduğunu söyledi.
Yayıncılıkta teknolojilerin değişebildiğine değinen Yalçındağ, "Son kullanıcıların internetten içerik tüketmesi sonucu bu alana girdik. Değişime ayak uydurmamız gerekiyordu. İyi bir başlangıç oldu. Türkiye'de bir platform olmak dışında Türk içerikleri tüm dünyada özellikle Orta Doğu ve Latin Amerika'da çok ciddi izleniyor. Biz de Türk içeriğini Ortadoğu ve Latin Amerika'ya götürme amacıyla yola çıktık." diye konuştu.
Yalçındağ, global olarak büyümenin kolay olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Globala gitmek kolay değil, işin kalbinde finansman yatıyor. Bu, kurduğumuz girişimi birçok yatırımcıya anlatmamız, onları ikna etmemiz lazım. Yatırım bulmak çok önemli. Orta Doğu'da iyi bir büyüme yakaladık, orada 4 ay önce BluTV Arabic diye bir servis olarak açıldık. Yaklaşık 50 bin abonemiz var. Büyümenin anahtarı, bulduğumuz finansman ve yatırımcıyı ikna etmek.
Türkiye'de farklı projelerimiz var. En çok tanınmamızın nedeni kendi yaptığımız diziler. Masum gibi, 01 gibi, insanlar onları artırmamızı istiyor ama bu da yatırımlarla alakalı. Masum 2 yıl önce yaptığımız ilk dizimizdi, Netflix'in de bunu satın alması gurur verici. Uzun vadede dizilerimizi Netflix'e satmak gibi planımız yok. Yatırım aldığımız müddetçe büyümemizi daha hızlı götürmeye devam edeceğiz."
- Başarısız girişimler
Global Girişimcilik Vakfı Kurucusu Derik Kim de Kore ve Türkiye'nin 2000 yıllık bir ilişkisi olduğunu ve bu ilişkinin şu anda Türkiye ve Kore arasında kardeşlik bağı şeklinde sürdüğünü belirtti.
Geçmişte yaşadığı başarısızlıklara değinen Derik Kim, "Kore'de yaşadığım zaman 3 start up kurdum 1996'da, tamamen başarısız oldum, büyük borçlar çıktı. Ardından ABD'de 15 yıl boyunca yaşadım. Burada bir Kore şirketi için çalıştım, sonra 2 start up kurup kapattım, bir tane daha kurup kapattım. Sonra Kore'ye geçip vakfı kurdum. Uluslararası girişimler ve Koreli girişimler arasında bir ilişki kurabilir miyiz diye baktık." ifadelerini kullandı.
- "Bu işe 800 dolar borçla girdim"
Scotty Üst Yöneticisi Tarkan Anlar ise yaşadığı Marmaris'ten, babasının iflas etmesi üzerine İstanbul'a geldiğini anlatarak, "Babam iflas ettikten sonra İstanbul'da ilk ablamın evinde koltukta yattım. Bir sürü şey denedim, bazıları başarılı, bazıları başarısız oldu. İstanbul'da iş yaparken trafik sorunu üzerine çözüm aradık. Marmaris'teki motosiklet geçmişim aklıma geldi ve insanlara böyle bir fayda sunmayı düşünmeye başlamıştım. Endonezya'da Gojack diye bir girişim gördüm ve fikre aşık oldum." ifadesini kullandı.
Bir kafeteryada arkadaşından aldığı 800 dolar borçla bu sektöre girdiğini belirten Anlar, şunları kaydetti:
"12 bin motosiklet sürücüsü şu ana kadar Scotty'den kazanç sağladı. 1 milyona yakın insan trafiğe takılmadan yolculuk yaptı, yemek siparişi verdi ya da paketini gönderdi. 20 ay içinde 50 milyon liranın üzerinde bir ekonomi oluşturduk. 800 dolar borç alarak girdim bu işe, heyecanlıyım. Çok önemli; para için yapmadım, inanılmaz bir mutluluk. Amerika'da Uber var, Orta Doğu'da Karim çıkıyor, Asya'da Didi çıkıyor, Endonezya'da Gojack, Malezya'da Grab çıkıyor, bu ülkeden neden böyle bir şey çıkmasın hayaliyle yola çıktık."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz