Uludağ Ekonomi Zirvesi Başladı (1)

Işıl ARSLAN- Bülent CİVANOĞLU- Faruk KAHRAMAN/BURSA, Grand Yazıcı Otel’de gerçekleştirilen ve 2 gün sürecek zirvenin açılına Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Doğan

Işıl ARSLAN- Bülent CİVANOĞLU- Faruk KAHRAMAN/BURSA, Grand Yazıcı Otel’de gerçekleştirilen ve 2 gün sürecek zirvenin açılına Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ile çok sayıda iş insanı katıldı. 25’i yurt dışından olmak üzere 65 konuşmacının yer aldığı zirvenin ikinci gününe Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katılarak konuşma yapacak.
Programın açılışında konuşan Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş, bu yıl dünyanın her tarafından ve Türkiye’den önemli isimler yer aldığını belirterek, katılımcılara teşekkür etti. Zirvenin başladığı yıldan beri geliştirerek, Türk dünyasını buluşma merkezi yapabilmek için yola çıktıklarını belirten Ateş, "Her yıl geliştirerek modüller ekleyerek yürüyoruz. Bu yıl kadınlara yönelik özel raporlar açıklaşacağız. Önerileriniz ile daha iyisini yapacağız. Basın dünyası ve Bursalı dostların da eleştirilerine açığız. Öneri görüş ve eleştirilerinize açığım" diye konuştu.
Samsung Electronics Türkiye CEO'su Yoon Joung ise firmalarının en önemli elektronik teçhizat üreten firmalardan birisi olduğunu belirterek, "Mevcut değerlerimiz ile hareket ederek, dünyadaki farklı uygulamalardan ilham alarak geleceği şekillendirmeye çalışıyoruz. Yeni deneyim olanakları oluşturmaya çalışıyoruz. Samsung, yenilikçilik konsepti ve müşterilere odaklanarak, bunu geliştirmekte. Samsung en yenilikçi firmalardan birisi. Ar-Ge süreci ile bu yenilikçiliği sağlamaya çalışıyoruz. Her müşterinin farklı, her bölgenin kendine özgü kültürü olduğunun farkında işlerimizi yürütüyoruz. Küresel bağlam yanında, yerel bağlamda müşteri ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz" dedi.
“GELECEKLE ANILAN ŞİRKET OLDUK”
Yeni ürünlerinden söz eden Joung, Galaxy 6h ve Galaxy 6’nın altın standartta bir cihaz olduğunu kaydetti. Gelecekte bunun daha da tetikleneceğini söyleyen Joung, "Gelecek ile anılan şirket olduk. Kendimizi Ar-Ge’ye adayarak, insanlara fayda sağlamaya çalışıyoruz. Her sene muazzam rakamlarda Ar-Ge yatırımı sağlıyoruz. Çalışanlarımızın büyük kısmı Ar-Ge’de. Günlük, 40 milyon dolar, yıllık 30 milyar dolarlık yatırım geliştiriyoruz. İstanbul’da da 2 hafta öncesinde bir merkez açtık" diye konuştu.
Hayatta kalmak isteyenlerin işlerinde dönüşüm sağlayarak, endüstride değişim gerektiğini vurgulayan Joung, akıllı ve son moda gelişmelerin takip edilmesi gerektiğini söyledi.
İşletmelere akıllı dönüşüm sağlamak için farklı endüstri şirketlerine farklı uygulamalar sağlamaya çalıştıklarını belirten Joung, "Sektöre özgü cihazlarla müşterilere hitap etmekte, değişen teknoloji ile beraber piyasanın gerisinde kalmaması için yardımcı oluyoruz. Geçtiğimiz yıllarda kurumsal işletmeler için önemli yatırım yaptık. 100’ün üzerinde iş ortağı ile bu odada iş adamları ile iş ortaklıkları kurduk" dedi.
"ULUSLARARASI MARKA OLMAYA ADIM ATACAĞIZ”
Çelik Motor Filo Genel Müdürü Bora Koçak ise 20 bin araçlık filosuyla 3 bin müşterisine hizmet üreten yerli araç kiralayıcısı olduklarını belirterek, yerli markalara sahip çıkıp, destek vermeye çalıştıklarını kaydetti.
Son dönemde 4 katı büyüyen ve 1,5 milyar lira, araç filosu ile 7/24 hizmet ürettiklerini söyleyen Koçak, "Bu yıl sonu faaliyetimizi yurtdışına taşıyarak uluslararası marka olmaya adım atmış olacağız. 800 milyon lira 15 bin araçlık yeni yatırım binek oto pazarının yüzde 3’üne tekabül ediyor. 10 bin adet 2’nce el satışı için kuracağımız online ticaret platformumuz üzerinde gerçekleştireceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: