Uludağ mantarı et fiyatına alıcı buluyor

BURSA (İHA) - Bursa'da Uludağ'ın eteklerinden toplanan besin değeri yüksek kestane ve ayı mantarları kilosu 10 milyon liradan satılıyor.

Uludağ Oteller Bölgesinin alt tarafındaki Çobankaya Kamp alanında çadır kuran Emine Açık, her gün sipariş üzerine ormandan 10 kilo mantar topluyor. Avrupa'da kilosu 50 eurodan gram üzerinden satılan kestane mantarını kilosu 10 milyon liradan verdiğini belirten Emine Açık, müşterilerinden gelen siparişler üzerine toplama yaptığını söyledi.

Tanesi 10 gram civarında gelen iri kestane mantarlarını bulmanın çok büyük marifet gerektirdiğini anlatan Emine Açık, "Ben Uludağ'a gelen Bursa'daki arkadaşlarımın, kampçıların ricası üzerine ormanda özel usullerle mantar topluyorum. Bu mantarlar besin değeri ve lezzet olarak çok kıymetli. Sulak vadilerde yetişen kestane mantarlarını standart ebadlarda bulmak çok zor oluyor. Küçük olması temizlenmesini zorlaştırıyor. Normal yetişkin 3 - 4 santim civarındaki kestane mantarlarını lezzetine ise doyum olmuyor. Bursa'dan ve kampçılardan gelen siparişlere göre topladığım mantarları günlük olarak satıyorum. Bir taraftan Uludağ'daki çadır ve geçim masraflarımı karşılıyorum, bir taraftan da ormanda sürekli gezerek spor yapıyorum. Tabiatın bize bahşettiği bu güzel lezzetlerin değerlendirilmesi anlamında da bir katma değer üretiyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Çobankaya'da Orman lojmanlarının karşısındaki çadırında Bursa'dan misafirlerini ağırlayan Emine Açık, ormandan topladığı kuş üzümü ve ahududuları da reçel haline getirip Bursalıların sofrasına sunuyor.