Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ilk Mezunlarını Uğurladı

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Hukuk Fakültesi’nin ilk mezunları düzenlenen törenle uğurlandı.Borusan Kocabıyık Vakfı’nın 4,2 milyon liralık...

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Hukuk Fakültesi’nin ilk mezunları düzenlenen törenle uğurlandı.

Borusan Kocabıyık Vakfı’nın 4,2 milyon liralık bağışıyla 2008 yılında UÜ'nün Gemlik Sunğipek Asım Kocabıyık Yerleşkesi’nde eğitime başlayan Hukuk Fakültesi ilk mezunlarını verdi. Mezuniyet törenine Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Borusan Holding Kurucusu Asım Kocabıyık, eşi Nurhan Kocabıyık, UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Gemlik Belediye Başkan Vekili Av. Refik Yılmaz, Bursa Baro Başkanı Avukat Zekeriya Birkan ile birlikte öğretim üyeleri, idari personel, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı.

Reklam
Reklam

Hukuk Fakültesi’nin ilk mezuniyet töreninde konuşan Asım Kocabıyık, eğitimin memleket ve milletin en önemli konusu olduğunu söyledi. Kocabıyık şunları kaydetti: "Eğitim ölçüsünde insanlar, medeniyete ve insan haklarına sahip oluyor. Hukuk Fakültesi bugün ilk mezunlarını veriyor. Yeni mezun arkadaşlara bazı haberler vermek istiyorum. Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin belirleyeceği bir mezunumuza doktora bursu ile 10 mezunumuza yurt dışında 3 aylık staj imkânı sağlayacağıma söz veriyorum. Eğitime katkıyı vatandaşlık borcu olarak biliyorum. İyi eğitilmiş kuşaklar olmadan ülkemizin kalkınmasının mümkün olmayacağına inanıyorum."

UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ise fakültenin ilk mezunlarının dört yıl gibi uzun bir eğitim döneminden sonra hak ederek aldıkları bu diplomaların büyük bir kazanım olduğunu dile getirdi. UÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Doğan Şenyüz ise mezunların, aklın ve bilimin öncülük ettiği, Atatürk’ün çizdiği çağdaş, laik ve demokratik yolda özgür düşünceli ve kişisel değerlere saygılı, kültürel ve tarihi değerleri benimsemiş gençler olması yönünde çaba içinde olduklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Mezuniyet töreninde söz alan fakülte birincisi Fatma Nur Akgün de fakülteye katkı koyanlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından mezun olan 35 öğrenciye diplomaları verildi. Tören, tüm Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinin sahneye davet edilmesi ve daha sonra öğrencilerin hep birlikte havaya kep atmaları ile son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: