Uludağ Üniversitesi'nde 3 kişilik öğrenci grubu YÖK'ü protesto etti

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'nde 'Gençler Meydana İnsiyatifi' adı altında 3 kişilik öğrenci grubu, YÖK'ü protesto...

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'nde 'Gençler Meydana İnsiyatifi' adı altında 3 kişilik öğrenci grubu, YÖK'ü protesto etti.
Mediko Sosyal Kültür Merkezi'nde toplanan az sayıdaki öğrenci, ellerindeki gazeteleri yere sererek basın açıklaması yaptı.
Gençler Meydana İnsiyatifi adına yapılan açıklamada "10 Aralık günü YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın görev süresi doldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de 12 eylül darbesinden kalma yetkisiyle YÖK'e yeni başkan atadı. Gökhan Çetinsaya yeni YÖK Başkanı olarak atandı. Ancak bizler YÖK'e yeni başkan değil, kapatılmasını istiyoruz. Bu istek üniversitelerde okurken geleceksizlikle karşı karşıya kalan tüm gençlerin talebidir ve biz YÖK'ü kapattıracağız. Kar amacı ile açtığınız üniversiteler mağazalar zinciri halini aldı. Üniversitelerimiz para basan darphaneler sizin gözünüzde. Mezun olanlarımıza ise ne bir iş ne de bir gelecek vaat edebiliyorsunuz. Hayata geçirdiğiniz tüm projeler geleceğimizi bitiriyor. Yök geleceğimizi elimizden çalıyor. Geleceğimizi yok etmenize izin vermeyeceğiz." ifadelerine yer verildi.
Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz