Uludağ Üniversitesi'nde Çanakkale Ruhu

Uludağ Üniversitesi öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 98'inci yıl dönümünde şehitleri anmak için Türk askerlerinin...

Uludağ Üniversitesi öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 98'inci yıl dönümünde şehitleri anmak için Türk askerlerinin savaştaki menüsü ile karnını doyurdu.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü için tüm Türkiye'de çeşitli etkinlikler düzenlenirken, Uludağ Üniversitesi de anlamlı bir etkinliğe imza attı. Uludağ Üniversitesi (UÜ) Öğrenci Konseyi ve Öğrenci Toplulukları tarafından düzenlenen etkinlikte, yemekhane önünde öğrencilere 98 yıl önce olduğu gibi buğday çorbası, üzüm hoşafı ve kuru ekmek verildi. Çanakkale Zaferi’nin 98’inci yıldönümünde kahraman ecdadın sergilediği azim ve fedakarlığın hafızalarda canlı tutulması adına öğrenci konseyi tarafından ücretsiz olarak dağıtılan buğday çorbası, üzüm hoşafı ve kuru ekmeğini öğrenciler de büyük bir ciddiyetle yedi. Öğrenci konseyi üyeleri, yemekhane girişinde 'Çanakkale cephe menüsü dağıtıyoruz. Onların hallerini ve psikolojilerini anlayabilmek için' şeklinde bağırarak öğrencilere buğday çorbası, üzüm hoşafı ve kuru ekmek ikram etti.

Reklam
Reklam

Uludağ Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Lütfü Örs yaptığı açıklamada, "18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni dolayısıyla şehitlerimizin o gün zor bulduğu bu menüyü arkadaşlarımıza onların ne çektiğini anlatabilmek amacıyla ikram etmeyi düşündük" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: