Uludağ Üniversitesi'nde hızlı kayıt

BURSA (İHA) - Bu yıl yaklaşık 12 bin 500 öğrencinin alınacağı Uludağ Üniversitesi, merkezi kayıt sistemine geçti. Yeni sistem sayesinde, kayıt bürosuna adımını atan bir öğrenci 5 dakikada işlemlerini tamamlıyor.

Uludağ Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan merkezi kayıt sistemine göre kayıtla ilgili bilgi dosyaları daha önceden öğrencilerin ev adreslerine gönderiliyordu. Yeni benimsenen sistemle öğrenciler katkı payı, kimlik bedeli gibi ödemeleri bulundukları yerlerde yapabilecek. Kampusta bu sabah başlayan kayıtlarda önceki senelerdeki gibi kargaşa yaşanmadı. Mediko Sosyal Tesisleri'nde açılan kayıt salonu önünde kuyruğa giren öğrenciler, kayıt masalarında işlemlerini kısa zamanda tamamladı. Uludağ Üniversitesi Rektörü Mustafa Yurtkuran, merkezi kayıt sistemi ile çağdaş bir eğitim kurumu olmanın gereklerini yerine getirdiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Bu arada, kayıt salonuna öğrenci velileri alınmadı. Üniversite yetkilileri, hem aşırı kalabalığı önlemek, hem de öğrencilerin ilk okul talebesi gibi anne babalarının elinden tutarak üniversiteye gelmesine engel olmak için velileri salona sokmadıklarını da söyledi.