Uludağ'a Sahip Bursa'da Kayak Sporcusu Sayısı Yetersiz

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Bursa’da lisanslı kayak sporcusu sayısının azlığından yakındı.Gençlik...

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Bursa’da lisanslı kayak sporcusu sayısının azlığından yakındı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Okan Gültekin, Kayak İl Temsilcisi Halil Haşıl, Kayak Öğretmenleri Derneği Başkanı Metin Kuru ve Kayak Hakemleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Balak'ın katıldığı toplantıda kayak sezonunu değerlendirdi. Toplantıda, 2012-2013 sezonunda yapılacak faaliyetlerinin kayak sporunun daha ileri taşınması ve dağ bölgesindeki yetenekli çocukların belirlenerek kayak sporuna kazandırılmasını istediklerini kaydeden Şahin, “Teleskilerden sporcuların ücretsiz yararlanma imkanının sunulması, kulüplerin sporcu yetiştirmedeki çalışmaları, kulüplere malzeme desteği için kayak federasyonundan malzeme talebinde bulunulması, hakemlerin antrenörlerin eğitim seminerine alınması ve kayak faaliyetlerinden her türlü sağlık ve emniyet tedbirlerinin alınması gibi konularda görüş alışverişinde bulunduk. Yeni sezonda yapılması gerekenlerle ilgili yol haritası oluşturduk” dedi.

Reklam
Reklam

Şahin, kış sporlarının daha ileriye gitmesi için çalıştıklarını kaydederek, kayak sporundaki lisanslı sporcu sayısının azlığından da yakındı. Bursa’da 2 bin 570’e yakın lisanslı kayak sporcusunun yer aldığını söyleyen Şahin, “kayak sporunda lisanslı sporcu sayısı ve başarının yeterli olmadığını biliyoruz. Bu doğrultuda çalışmalar yapmalıyız. Sporcu sayısının artırılması ve yeni yeteneklerin kayak sporuna kazandırılması için Yavuzselim İlköğretim ve Haşim İşcan İlköğretim okullarından başarılı olan ve maddi durumu kısıtlı toplam 100 öğrenci kayak sporuyla buluşuyor. Bu projenin kayak kulüplerine örnek teşkil etmesini ve yeni sezonda daha fazla öğrenciyle gerçekleştirilmesini arzu ediyoruz” dedi.

Toplantı sonunda Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Okan Gültekin ile Kayak İl Spor Temsilcisi Halil Haşıl, Şahin’e bugüne kadar kayak sporuna her türlü desteği sağladığı için teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: