Uludağ'da 9 Çim Saha Ve Kongre Merkezi İnşaatı Başlıyor

Uludağ'ın futbol kulüplerinin kamp yapabilmesi için ilk adım nihayet atılıyor. Bursa Valisi Şahabettin Harput, 9...

Uludağ'ın futbol kulüplerinin kamp yapabilmesi için ilk adım nihayet atılıyor. Bursa Valisi Şahabettin Harput, 9 çim saha ile kongre merkezinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ihale edilerek bu yıl içerisinde başlanacağını açıkladı.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal ve Orman ve Su İşleri Bölge Müdürü Yahya Güngör ile birlikte Sarıalan ve Çobankaya'da incelemelerde bulunan Vali Harput, bölgede konaklayan çadırcı vatandaşları dinledi. Sarıalanda barakaların bulunduğu 70 hektarlık alanda 60, Çobankaya'da ise 30 ahşap yeni bungolov yapılacağını belirten Vali Harput, Karabelen'deki Milli Park giriş kapısının da yeniden bu yıl içerisinde inşa edileceğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Spor takımlarının kondisyon için Uludağ'ı tercih etmeleri yönünde ilk olarak İkinci Bölge'de Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın çim sahaların yapımına ihale sürecinin ardından başlanacağını belirten Vali Harput, Çobankaya da çadırlı kampçıların kaldırılacağına ilişkin planlara vatandaşların tepki göstermesi üzerine bölgede çadır kurma uygulamasının devam edeceğini söyledi.

Vali Şahabettin Harput, Uludağ Milli Park Müdürlüğü'nün kamp alanlarında tip çadır uygulaması için getirdiği çadırları da inceledi. Bir tanesi eski tarz kıl yörük çadırı olan, diğeri de haki yeşil bez çadır olan iki farklı modelin içine giren Vali Harput, Sarıalan ve Çobankaya da onlarca yıldır çadır kuran vatandaşların kendi çadırlarını yine kurmaya devam edeceklerini belirtti.

Çadırcıların elektrik fiyatlarının Milli Park idaresi tarafından kilowat saat ücretinin şehirdekinin 3 katından fazla 1 lira olarak alınmasının şikayet edilmesi üzerine, bu konuda uygulamanın düzeltilmesi talimatını verdi. Teleferik ücretinin her gün işe gidip gelenler için büyük külfet oluşturduğunun belirtilmesi üzerine Vali Harput, Büyükşehir Belediyesine kampçılar olarak dilekçe verilmesini ile yarı fiyatlı paso uygulaması ile bu meselenin aşılabileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Milli Parkın yaklaşık 30 metrekarelik çadırlarının bütün kampçılara mecbur edilmeyeceğinin altını çizen Vali Harput, Sarıalan ve Çobankaya'daki Çadırlı kamp alanlarına 400 çadır kurulabileceğine işaret ederek, "Bu alanlarda mevcut çadırları ile kampa gelenler bu şekilde kendi çadırlarını kullanmaya devam edecekler. Boş alanlara Milli Park idaresi çadırları kendi çadırlarından kurduracak. Çadırı olmayan vatandaşta eşyasını alıp gelerek, yer kirasının yüzde 10 gibi üzerinde bir rakamla bu tek tip çadırları kullanabilecek. Sarıalanda da ikinci derece sit bölgesine dönüştürülen barakalar bölgesinde de 60 barakanın hemen inşasına bu yıl başlanacak. Bursa için önemli bir eksiklik olarak Uludağ'da spor yapılacak açık alanların olmayışıdır. 9 küçük antrenman sahası ile 1 büyük saha ile yanında kongre ve kültür merkezi inşası kararı Bursa Tabiat Varlıkları Koruma Komisyonundan geçti. Bu tesisleri Orman ve Su İşleri Bakanlığımız hemen ikinci oteller bölgesinde ihalesini yaparak inşasına başlıyor. Böylece sadece Bursa takımları değil, başka şehirlerden spor kuluplerinin de buraya gelip yaz kampları yapabileceği önemli bir hizmeti yakında startını vereceğiz. Uludağ Milli Park giriş kapısını da Karabelen Bölgesinde yenileyeceğiz. Burada bir bilgilendirme mekanı da olacak. Uludağ'ın meşhur köknar ağaçlarının stilize edildiği binanın bu yıl inşasına sonbaharda başlanıyor. Giriş kapısındaki derbederlikte kalkacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Oteller Bölgesi'nde Polisevi yanındaki Vilayetler Birliği Binasını bütün kamu kurumlarının kullanımı için Ankara ve Bursa İl Özel İdareleri olarak ortaklaşa yeniden dizayn edeceklerini belirten Vali Harput, göller bölgesine araçla çıkışın engellenmesi için Kestel'in Alaçam ve Orhaniye köylerinden gelen yolun da kapatılacağını bildirdi.

Eski Wolfram Madeni yolunun iyileştirilerek ziyaretçilere kolaylık getireleceğini belirten Vali Harput, Ramazan öncesi 4 bin 200 aracın ve 20 bin kişinin giriş yaptığı Milli Parkın temiz tutulması konusunda bütün vatandaşları hassas olmaya çağırdı. Yeni Milli Park giriş kapısının yapılması ile birlikte girişte vatandaşlara çöp poşetleri de dağıtılacağını kaydeden Vali Harput, kamp ve günübirlik alanlarındaki tuvalet eksikliklerinin de gidereleceğini kaydetti. Uludağ'ın bölgeye has endemik bitkileri ile eşsiz bir güzellik olduğuna dikkat çeken Şahabettin Harput, bu dağa gelen günübirlikçisi, kampçısı, işletmecisi de hassas davranarak sahip çıkmaları gerektiğine işaret etti. Bu güzelliklerin başka bir yerde olmadığını söyleyen Harput, "Bu dağa has kelebekler, çiçekler var. Bu güzelliklere hep beraber sahip çıkacağız" dedi. Uludağ'da UEDAŞ ve BUSKİ'nin su kanalizasyon ve elektrikle alakalı alt yapı çalışmalarını da bu yıl tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: