Uludağ'da dağ pansiyonları

BURSA (İHA) - Bursa'nın Osmangazi İlçesi'ne bağlı Soğukpınar Köyü sakinleri, evlerini pansiyona çevirdi.

Elverişsiz tarım arazisi ve azalan hayvancılık sebebiyle köyün büyük bölümü Bursa'ya ve çeşitli illere göç ederken, boşalan evler pansiyona çevrilmeye başlandı. Göç dolayısıyla kullanılmayan birçok ev, konaklamak isteyen misafirlere kiraya veriliyor. Dağ Pansiyonu ve Yayla Turizmi Komitesi oluşturduklarını belirten köy muhtarı Mehmet Şirin, hayat şartlarının zorlamasıyla boşalan köyde, gelir kaynaklarının yetersiz olmasının kendilerini pansiyonculuğa ittiğini söyledi. Uludağ'ın turizminden kendilerinin nasıl fayda sağlayabileceklerini düşündüklerini dile getiren Şirin, "Hedefimiz köyümüzün tabii güzelliklerini değerlendirerek, köyde atıl durumda olan evleri kiralayıp, vatandaşa gelir imkanı sağlamak. Bugüne kadar köyümüzü ziyaret eden insanlar köyümüzün güzelliklerine hayran kalarak, burada tatil yapmak istiyordu.

Reklam
Reklam

Köyümüzün havası birçok hastalığa iyi geliyor. Geçmişte rahatsızlığı bulunan insanlar köye gelerek, aile dostlarının yanında kalarak şifa aradılar. Bizde bu durumdan yola çıkarak evini kiraya vermek isteyenlerle görüşerek bir komite kurduk. Şu anda yaklaşık 25 ev kiraya verilmek üzere hazır bekliyor. Evlerimizde her imkan mevcut. İlgilenen kişiler köyümüzde dört mevsim gelip konaklayabilir. Ücret olarak çok fazla para talep etmiyoruz. Evin durumuna ve konaklama süresine göre istenilen ücret değişiyor. Bu işe yeni başlamamıza rağmen şu anda 5 ev yaz ayları için rezerve edilmiş durumda" dedi.

Gelen misafirlere ellerinden gelen her türlü imkanı sunacaklarını belirten muhtar Şirin, "Köyümüzde Aras Şelalesi gibi müthiş bir güzellik mevcut. Ayrıca istenildiği zaman Uludağ, Keles-Kocayayla gibi mekanlara gezi düzenleyerek, yörenin çeşitli yerlerini gezdirebiliriz. Organik tarımın yapıldığı köyümüzde tüm ürünlerden misafirlerimiz yararlanabilir. Ayrıca uzun süre kalacak vatandaşlarımız, evlerinin önündeki bahçelerde kendi yiyecekleri sebzeyi yetiştirebilir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhtar Şirin, rezervasyon yaptırmak isteyen vatandaşların 284 20 78 numaralı telefonu arayarak, komite başkanı Cemal Yılmaz'dan gerekli bilgileri alabileceklerini bildirdi.