Uludağ'da Dönüşüm Sürüyor

Uludağ´ın, uluslararası arenada gözde bir tatil ve kongre merkezi olması adına başlatılan çalışmalar sürüyor. Dönüşüm...

Uludağ´ın, uluslararası arenada gözde bir tatil ve kongre merkezi olması adına başlatılan çalışmalar sürüyor. Dönüşüm çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 1 ay önce başlatılan altyapı çalışmalarını yaz aylarında tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Başkan Recep Altepe, AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Fahrettin Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ve BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ile birlikte Uludağ´da sürdürülen altyapı çalışmalarını yerinde inceledi. İlk olarak Oteller Bölgesi’nde incelemelerde bulunan Başkan Altepe, bu bölgeyi Büyükşehir Belediyesi´nin öncelikli işleri arasına aldıklarını, yaz aylarında kanalizasyon işlemlerini bütünüyle tamamlamak istediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Bursa´da yıllarca konuşulan, otellerin katı ve sıvı atıklarının direkt olarak derelere karışması durumunun, bölgedeki altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte tarihe gömüleceğini söyleyen Başkan Altepe, “Buradaki altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Geçen ay başlattığımız, 8 kilometrelik ana kanalizasyon hattının 6 kilometrelik kısmını tamamladık. Şu anda kanalizasyon hatları, ana foseptiklere bağlanıyor. Bina bağlantı çalışmaları da başladı. İş bittiğinde, bölgedeki otellerin kanalizasyonu derelere akmayacak.” diye konuştu.

Oteller Bölgesi’nde kanalizasyon çalışmalarıyla birlikte içme suyu çalışmalarına da start verdiklerini belirten Başkan Altepe, yaz aylarında bu çalışmaları da bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Altepe, Bursa’dan Uludağ’a rahat ulaşım imkanı sunan teleferiğin de yenilendiğini hatırlattı.

Bursa’ya kayak yapmak için gelecek vatandaşların Oteller Bölgesi’ne hiçbir araca gerek duymadan, sadece yeni teleferikle rahatlıkla ulaşabileceğini de vurgulayan Başkan Altepe, Bakacak ile ilgili çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Başkan Altepe, bölgede izinler alındıktan sonra diğer düzenlemelerle sportif aktivitelerin yapılacağı farklı projelerin de gerçekleştirileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz