Uludağ'da Geç Gelen Kar Otel Işletmecilerini Sevindirdi

Türkiye'nin kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Bursa Uludağ'a mevsimin ilk karı yağdı. Geçen yıl...

Türkiye'nin kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Bursa Uludağ'a mevsimin ilk karı yağdı. Geçen yıl ilk karın 16 Ekim'de düştüğü Uludağ'da kış sezonu çok yoğun ve bereketli geçmişti. Bu yıl geç gelen kar herşeye rağmen işletmecileri ümitlendirdi.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının pazar gününe kadar devam etmesin beklendiğini açıkladı. Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, Uludağ oteller bölgesinde de bugün ilk kez kar olarak kendini gösterdi. Uludağ'da sezonun ilk karının yağması özellikle otel ve işletme sahiplerini sevindirdi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 1 dereceye kadar düştüğü Uludağ'da yağışların hafta sonuna kadar devam edeceği belirtildi. Bu yıl erken yağan kar otellerini açma hazırlığında olan işletme sahiplerini de yeni sezon öncesi ümitlendirdi. Toplam 6 otel 9 kamu ve özel sektöre ait misafirhanenin bulunduğu Uludağ'ın 5 bin yatak kapasitesi bulunuyor. Özellikle oteller bölgesinde sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı, saatler ilerledikçe yerini yağmura bıraktı. Ayrıca yoğun bir fırtınanın etkili olduğu beyaz cennet Uludağ'da yeni sezon öncesi otel işletme sahipleri de mutlu oldu.

Reklam
Reklam

YENİ SEZON ÖNCESİ ÜMİTLİYİZ
İşletme sahibi Sertaç Soylu ilk kar yağışının sevincini yaşadıklarını belirterek "Karın yağması bizleri işletmeler olarak sevindiriyor. İnşallah bunun devamı gelir. Karın yağmasını bekliyoruz. Ancak devamında inşallah yeni sezondan ümitliyiz." dedi.

Diğer bir otel çalışanı "Aykut Durmuş. "İlk kar yağdı sezon açıldı. Çok soğuk , şiddetli bir rüzgar ve fırtına var. İnşallah bereketli bir sezon bekliyoruz. Hayırlısı olsun." şeklinde konuştu.

Ağaoğlu Otel Müdürü Murat Pınarcı ise sezonun ilk karının kendilerin sezon öncesi sevindirdiğini belirterek, "Sezonun ilk karı sabahın ilk saatlerinden itibaren yağdı. Şu anda sulu kara çevirdi. Ancak bu ilk karla birlikte yeni sezondan ümitliyiz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: