Uludağ'da kar suyu kuyruğu

BURSA (İHA) - Uludağ'daki kaynak sularının şişelenip, ülkenin birçok yerine satılmasının yanı sıra günübirlik olarak pikniğe gidenler de dağdaki kar suyundan almadan dönmüyor.

Özellikle hafta sonlarında günübirlik olarak pikniğe gelen yüzlerce aile, akşam saatlerinde şehre dönerken, yanlarında getirdikleri büyük bidonları yol güzergahındaki çeşmelerde dolduruyorlar. Uludağ Yolundaki en büyük ilgiyi ise Oteller Bölgesi'nin yakınındaki Ayı Çeşmesi görüyor. Cumartesi ve pazar günleri her zaman başında en az 10 aracın bulunduğu çeşmenin, elle 3 saniye tutulamayan soğuk kar suyu bidonlanıp şehre indiriliyor. Uludağ'a gelen Arap turistler ise suyun soğukluğunu görünce şaşırıyorlar. Zirvedeki karların erimesi ile oluşan pınardan gelen soğuk su aralıksız olarak akıyor. Bazı piknikçiler ise çeşmede bekleyen olmadığı zamanlarda, su da elini en fazla tutma yarışı yapıyorlar. Su sırası beklerken havanın soğuk olmasından etkilenmemek için bazı vatandaşlarda araçlarının teyiplerini açarak oyun oynuyorlar.

Reklam
Reklam

Osmanlı zamanında ise Topkapı Sarayı'na özel köfünlü beygirlerle Uludağ'ın yüksek kesimlerinden sıkıştırılan karların indirilip taşındığı ise biliniyor. Buzcu tabir edilen görevliler, buzdolabının icad edilmediği günlerde Osmanlı Sarayı'na serinlik sağlamak için yaz aylarında Uludağ'dan kar tabakalarını yetiştiriyorlardı.