Uludağ'da Kaybolan Liseli 3 Gence 2 Saatte Ulaşıldı

Bursa'da kestane toplamak için Uludağ yamaçlarına çıkarak kaybolan 3 genç, 38 kişilik arama ekibi tarafından bulundu.

Bursa'da kestane toplamak için Uludağ yamaçlarına çıkarak kaybolan 3 genç, 38 kişilik arama ekibi tarafından bulundu.

Yıldırım Ticaret Meslek Lisesi'nde eğitim gören İbrahim Karaer (17), Ufuk Yerlikaya (15) ve Abdullah Yamuk (14), kestane toplamak için Fidyekızık Mahallesi'nden Uludağ eteklerine çıktı. Başlayan yağmur nedeniyle yönlerini şaşıran gençler, jandarmayı arayarak yardım istedi.

Çağrı üzerine, telefon hattı üzerinden önce gençlerin yeri belirlendi. Ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ile jandarma tarafından oluşturulan 38 kişilik ekip, gençleri bulmak için harekete geçti. Ekipler, 2 saate yakın süren arama çalışmalarının ardından gençlere, Sivritepe ile Kaplıkaya bölgeleri arasında ormanlık alanda ulaştı.

Reklam
Reklam

Yağmurdan korunmak için bir ağacın kavuğuna sığınan gençler, kurtarma ekiplerince güvenli şekilde indirildi.

Kontrollerde, sağlık durumlarının iyi olduğu belirlenen gençler, ailelerine teslim edildi.

Muhabir: Doğukan Altınay / Vedat Yücebaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: