Uludağ'da kestane toplarken kaybolan gençler bulundu

Bursa'da, kestane toplamak için gittikleri Uludağ eteklerinde kaybolan 2 kişi Sivil Savunma Müdürlüğü, AKUT ve...

Bursa'da, kestane toplamak için gittikleri Uludağ eteklerinde kaybolan 2 kişi Sivil Savunma Müdürlüğü, AKUT ve Jandarma ekipleri tarafından 'Acil Çağrı Konum Belirleme Sistemi' ile kurtarıldı.
Merkez Yıldırım İlçesi Teferrüç Mahallesi'nde ikamet eden Osman I. ve Fikret K., kestane toplamak için Uludağ eteklerindeki ormanlık alana gitti. Bir süre sonra yollarını kaybeden iki arkadaş, '156 Jandarma İmdat' hattını arayarak yardım istedi. Bursa İl Jandarma Komutanlığı Asayiş ve Dağ Arama Kurtarma Timleri ile AKUT ve Sivil Savunma ekipleri, kaybolan gençleri kurtarmak için hemen harekete geçti. Acil Çağrı Konum Belirleme Sistemi'ni kullanan ekipler arama kurtarma köpeği ve iz takip köpeği ile kısa sürede kaybolan iki arkadaşa Gökdere Vadisi mevkiinde ulaşmayı başardı. Yaklaşık üç saat süren çalışmalar sonucu kurtarılan gençlere sıcak içecek ikram edildi. İki arkadaş, ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, olayla ilgili Cumhuriyet Savcısı soruşturma başlattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz