Uludağ'da Yatırım Yapma Yetkisinin Belediyeye Devredilmesi

BURSA (AA)  - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Orman ve Su İşleri Bakanlığında yapılan ihaleyle Uludağ'da yatırım yapma yetkisinin 29 yıllığına belediyelerine devredildiğini belirterek, "Yaklaşık 3 yıl sonra Uludağ, 12 ay değerlendirilebilecek, kentin ekonomisine ve turizmine katkı sağlayacak bir merkez haline gelecek" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Orman ve Su İşleri Bakanlığında yapılan ihaleyle Uludağ'da yatırım yapma yetkisinin 29 yıllığına belediyelerine devredildiğini belirterek, "Yaklaşık 3 yıl sonra Uludağ, 12 ay değerlendirilebilecek, kentin ekonomisine ve turizmine katkı sağlayacak bir merkez haline gelecek" dedi. Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Altepe, Uludağ’da özlenen hizmetlerin yapılması için bir engel kalmadığını söyledi. Göreve geldikleri günden bu yana Uludağ'ın Bursa'da yerelden yönetilmesi için talepte bulunduklarını ifade eden Altepe, "Bugün Ankara'da saat 10.30'da yapılan ihale sonuçlandı. Artık Uludağ'daki tüm yatırımları Bursa Büyükşehir Belediyesi yapacak" diye konuştu. Uludağ'da altyapı çalışmalarına 4 yıl önce atılan adımlarla başladıklarını hatırlatan Altepe, dağda su, kanalizasyon, yangın söndürme, su depoları gibi çalışmalarda şebeke hatlarının döşendiğini, depo yapılarak son eksiklikler tamamlanığıdını aktardı. Teleferiği Oteller Bölgesi’ne ulaştıracak çalışmaların da devam ettiğini hatırlatan Altepe, "Bugün Orman ve Su İşleri Bakanlığında yapılan ihaleyle Uludağ’da yatırım yapma yetkisi de resmen Büyükşehir Belediyesinin oldu. Uludağ, artık 29 yıllığına Büyükşehir Belediyesinin" diye konuştu. Altepe, yetkinin alınmasının ardından Uludağ Oteller Bölgesi'ne, kongre ve kültür merkezi, günübirlik tesisler, spor tesisleri, otoparklar, dini ve sosyal tesislerin yapılacağını vurguladı. Uludağ'daki yatırımların kısa zamanda başlayacağına işaret eden Altepe, şu bilgileri verdi: "Bakanlığa bu yatırımlar karşılığında yılda 70 bin lira ödemiş olacağız. Zaten hazır olan spor tesisleri projelerimiz bakanlığa gönderildi, onay aşamasında. Bölgedeki diğer projeler de 1 yıl içinde hazırlanacak, imalat çalışmaları da 2 yıl sürecek. Yaklaşık 3 yıl sonra Uludağ, 12 ay değerlendirilebilecek, kentin ekonomisine ve turizmine katkı sağlayacak bir merkez haline gelecek." Uludağ'ın sadece kışın değil 12 ay kullanılabilen, yazın yayla turizmi yapılabilen, teleferikle Oteller Bölgesi'ne ulaşılabilecek bir merkez olacağını ifade eden Altepe, "Uludağ, Bursa ekonomisine ve turizmine büyük katkı sağlayacak. Uzun yılların özlemi sonunda gerçekleşti" dedi. Altepe, daha sonra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ile Uludağ’da yapılması planlanan yatırımların proje çizimlerini inceledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: