Uludere Dosyasının Askeri Savcılığa Gönderilmesine Tepki

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyünde hayatını kaybeden 34 kişinin dosyasının Askeri Savcılığa gönderilmesine tepki...

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyünde hayatını kaybeden 34 kişinin dosyasının Askeri Savcılığa gönderilmesine tepki gösteren aileler, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracaklarını söyledi.

Irak sınırında bulunan Uludere’nin Gülyazı köyünde 28 aralık 2012 tarihinde savaş uçaklarının bombalaması sonucu hayatını kaybeden 34 kişinin Diyarbakır Cumhuriyet Savcılğı’ndaki dava dosyasının Askeri Savcılığa gönderilmesine tepki gösteren Ferhat Encü, kararın toplum vicdanına mahkum olacağını ifade etti. Kararın, hukuk, insanlık ve adaletle bağdaşmayan bir karar olduğunu savunan Encü, çözüm sürecinde böyle bir kararın verilmesinin sürece yönelik bir sabotaj olduğunu ileri sürdü. Encü, “Artık hükümet, bu sürecin ruhuna uygun hareket etmesi gerekiyor yoksa çatışmalı ortam yeniden oluşabilir bunu dikkate alması gerekiyor. Daha önce hükümet, karşı darbe girişiminde bulunan askeri kurmaylar bazı hukukçuların bu darbe yapan askeri yetkililerin askeri mahkemelerden yargılanması gerektiğini ifade ederken Başbakan buna karşı bir sert tutum sergileyerek bu sivil idareye yönelik bir girişim olduğu için sivil mahkemelerin bu olaya bakması gerektiğini dinlendirmişti. Roboski’de katledilen herhalde sivil olduklarını kabul etmiyor Başbakan ondan dolayı bu dosyanın askeri savcılıkta yürütülmesini istemiştir” dedi.

Reklam
Reklam

Kararın ben insanım diyen herkesin vicdanında mahkum olacağını kaydeden Encü, “Burada herkese seslenmek istiyorum bu hukuksuzluğa sessiz kalmayın bu adaletsizliğe kulaklarınızı, vicdanlarınızı kapatmayın. Herkesi bu insanlık mücadelemizin destek vermesini çağırıyoruz” diye konuştu.

Olayda hayatını kaybeden Serhat Encü’nün annesi Halime Encü ise, verilen karara tepki göstererek, haklarını Avrupa’da arayacaklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: