Uludere Olayı İle İlgili Nato Ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetiminden Rapor Bekleniyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları Uludere Alt Komisyon Başkanı ve AK Parti Ordu...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları Uludere Alt Komisyon Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Uludere olayıyla ilgili olarak “Hedefimiz Meclis tatile girmeden bu raporu bitirmekti” dedi.

Şener, Uludere savcılığı tarafından gönderilen belgelerin komisyonca incelendiğini fakat CHP ve BDP’li vekillerin NATO ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetiminde olayla ilgili rapor olduğunu, o raporların da alınarak incelenmesi gerektiğini söylemeleri üzerine kararın yeni meclis dönemine kaldığını belirtti.

Reklam
Reklam

Şener, Uludere olayındaki son gelişmeleri şu sözleriyle ifade etti: ”Şimdi biz kendimiz yaptığımız araştırmalar neticesinde Kamu kurumlarından da kendi ellerindeki bilgi ve belgeleri paylaşmasını istedik. En son Uludere savcılığı kendi ellerindeki belgeleri bizlere gönderdi, komisyon üyesi arkadaşlarla biz bu belgeleri inceledik. Fakat Cumhuriyet Halk Partisi’nden 2 milletvekilimiz ve Barış ve Demokrasi Partisinden bir milletvekilimiz NATO’nun olayla ilgili raporları olduğunu, daha doğrusu Amerika Birleşik Devletlerinin olayla ilgili NATO’ya iki tane rapor verdiğini Kuzey Irak’taki bölgesel yönetimin de olayla ilgili rapor hazırlandığını bu raporları da talep etmemiz gerektiğini söylediler” dedi.

TBMM İnsan Hakları Uludere Alt Komisyon Başkanı İhsan Şener, “Bizim komisyonumuz ihtisas komisyonuna bağlı çalışan bir alt komisyondur ve inceleme komisyonudur. Dolayısıyla böyle bir komisyonun uluslar arası yazışma yapabilme imkanı var mıdır? NATO böyle bir raporu bizimle paylaşır mı? Bununla ilgili İnsan Hakları Komisyonumuzun başkanı Ayhan Sefer Üstün, hem dış işleri bakanlığı nezdinde meclisin dış ilişkiler departmanı nezdinde böyle bir yazışmanın olup olamayacağı hususunda araştırma ve görüşme yaparken meclisimiz tatile girdi. Meclis tatili komisyonların çalışmalarını bitiren bir süreçtir. Çünkü milletvekillerimiz memleketlerine gitmiştir. Çok olağan üstü bir gelişme olursa hem meclis hem de ilgili komisyonlar toplanıp karar verebilirler. Bizim hedefimiz meclis tatile girmeden bu raporu bitirmekti ama yeni talepler gelince bu taleplerin nasıl karşılanacağına dair bir cevap hazırlığı döneminde meclis tatile girdiği için yeni meclis döneminde raporumuzu tanzim edip kamuoyuyla paylaşacağız” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: