Uludere Olayına Mektuplu Eylem

İzmir'de 34 sivilin hayatını kaybettiği Uludere olayını protesto etmek için toplanan bir grup, Cumhurbaşkanı, Başbakan...

İzmir'de 34 sivilin hayatını kaybettiği Uludere olayını protesto etmek için toplanan bir grup, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İçişleri Bakanlığı'na gönderilen mektupları pankart şeklinde açarak eylem yaptı.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde bombardıman sonucu hayatını kaybeden 34 kişinin anısına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e yollanan mektuplar İzmir Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde sergilendi.

34 kişinin ayrı ayrı elinde tuttuğu mektuplu eylemi, Yeni Anayasa için Barış Girişimi Derneği, İnsan Hakları Derneği (İHD), Mazlum Derneği (Mazlumder) gibi kuruluşlar ortaklaşa gerçekleştirdi. Eylem öncesinde Uludere olayında hayatını kaybeden 34 kişi adına yazılan mektupların özeti vatandaşlara beyaz bir zarf içinde dağıtıldı. "Uludere 34 can aldı", "Uludere'de ölenler için mektuplar açıldı" şeklinde pankartlarla birlikte 34 mektup halka açıldı. Yeni Anayasa için Barış Girişimi Derneği adına konuşan Şevki Evrendirek, "Temel olarak adalet istiyoruz. 34 sivilin ölümünden sorumlu olanlar hala çıkmadı. Bu 26'ıncı haftamız. Bunu unutturmayacağız, unutmayacağız. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İçişleri Bakanlığı'na gönderilen mektuplar hepsi gerçek yaşamlarından alınmıştır bu mektupların. Bu mektupların yollandığını kimse bilmiyor bunu duyurmak için toplandık" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz