"uludere Raporu Meclis Tatile Girmeden Yazılmalı"

CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Levent Gök, Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nun Uludere raporunu tamamlayamadığını belirterek,...

CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Levent Gök, Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nun Uludere raporunu tamamlayamadığını belirterek, TBMM tatile girmeden önce bu raporun yazılması gerektiğini belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Uludere olayını araştıran Meclis İnsan Hakları Komisyonu ile ilgili TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi. Meclis kapanmadan önce İnsan Hakları Komisyonu'nun Uludere raporunu yazması gerektiği yönünde CHP'nin talebi olduğunu hatırlatan Sezgin Tanrıkulu, "Meclis İnsan Hakları Komisyonu maalesef bu raporu tamamlayamadı" dedi. "Meclis İnsan Hakları Komisyonu Meclis kapanmadan toplanmalı ve görüşmeyi gerçekleştirmelidir" diyen Tanrıkulu, "Bu raporun yazılmamış olması, bu olayın üzerinin örtüleceği konusunda kamuoyunda oluşan endişelerle pekişecektir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tanrıkulu ayrıca Suriye ile yaşanan gelişmelerle ilgili Türk yetkililerin bilgi vermediğini, ABD yetkililerinin ve gazetelerinin ise Türk yetkililerin vermediği bilgileri paylaştığına dikkat çekti.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ise Uludere raporu konusunda, "Kasıtlı bir ayak sürüme yöntemi izliyorlar" derken, Meclis'in tatile girmesiyle olayın unutturulmaya çalışıldığını iddia etti. Uludere olayıyla ilgili bugüne kadar komisyonda tek bir sorunun dahi açıklığa kavuşmadığını ifade eden Gök, Uludere'de Kaymakama saldıranlardan 5 kişinin ise tutuklandığını belirtti. "Bizler hiçbir zaman bu konuyu gündemden düşürmemeye kararlıyız" diyen Gök, "Bu konuda elimizde bulunan bilgi ve belgeleri bugüne kadar nasıl paylaştıysak, Türkiye'nin gerçeklerle yüzleşeceği bir raporu biz CHP olarak hazırlayacağız ve kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz