Uludere'de ölen Erkan’ın sıra arkadaşı: Erkan’ın hayali futbolcu olmaktı

Şırnak’ın Uludere ilçesinde meydana gelen hava operasyonunda hayatını kaybeden 35 kişiden biri olan Erkan Encü’nün...

Şırnak’ın Uludere ilçesinde meydana gelen hava operasyonunda hayatını kaybeden 35 kişiden biri olan Erkan Encü’nün aynı okulda okuyan sıra arkadaşı Davut Encü, Erkan’ın en büyük hayalinin futbolcu olmak olduğunu söyledi.
Erkan’ın ölümüne çok üzüldüğünü söyleyen Davut Encü, yaşanan olayda hayatını kaybeden Erkan Encü’nün çok iyi bir çocuk olduğunu ve en büyük hayalinin futbolcu olmak olduğunu söyledi. Davut Encü, “Ben de Erkan’ın aynı yaşıtındayım. Beraber Ortasu İlköğretim Okulu 7-A sınıfında okuyorduk. Aynı zamanda aynı sırada eğitim görüyorduk. Erkan, ailesinin tek erkek çocuğu idi. Babası da gazidir. Çok iyi bir çocuktu. İki sene beraber Kuran kursuna gittik ve Kur'an-ı Kerim'i bitirdi. Ailesinin tek erkek çocuğu olduğu için biraz maddi sıkıntı çekiyordu. Bir gün beraber oturduk bana dedi bende kaçakçılığa gideceğim. Ben ona dedim gitme daha küçüksün yolda kalırsın. Bana dedi ben okul masraflarımı çıkartmam lazım. O yüzden mutlaka gitmem gerekiyor. İlk sefer gitti döndü yolda düşmüştü biraz kolu ağrıyordu. Ertesi akşam yine gitti ve gidişi ölümü oldu. Ben gerçekten arkadaşımın ölümüne çok üzüldüm. Okul masraflarını çıkartmak için sınıra gidiyordu. Çok samimi olduğum bir arkadaşımdı. Hayalinde futbolcu olmak vardı. Ama o hayali gerçekleşmedi. Ben arkadaşıma çok üzülüyorum.” şeklinde konuştu.
Davut Encü sözlerini söyle tamamladı: “Allah arkadaşımı affetsin. Allah inşallah onu öldürenlerin cezasını verecek. İnşallah en kısa zamanda arkadaşımızın ölümüne sebep olanlar ortaya çıkacak ve cezalarını çekecekler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz