Uludere'de ölenlerin yakınları: Olay 'hata' değil

Taksim'de Türkiye Barış Meclisi tarafından düzenlenen panelde, Uludere'de 34 kişinin hayatını kaybetmesi konuşuldu. Ölenlerin yakınları,...

Taksim'de Türkiye Barış Meclisi tarafından düzenlenen panelde, Uludere'de 34 kişinin hayatını kaybetmesi konuşuldu. Ölenlerin yakınları, olayın operasyon hatası olmadığını söyleyerek, "Operasyon kazası ya da istihbarat hatası diye insanları kandıramazsınız, sadece kendinizi kandırırsınız." dedi.
Barış Meclisi'nin düzenlediği panel Taksim Hill Otel'de gerçekleşti. Panel başlamadan önce Uludere olayı ile ilgili sinevizyon gösterisi izletildi. Birinci oturumu Nevzat Çiçek yönetti. Çiçek, konuşmasında, Uludere olayı ile ilgili basının tavrının sorgulanması gerektiğini dile getirdi. Çiçek, "İlk başta operasyon hatası dendi. Sanki başka birileri olsa meşru bir şeymiş gibi yansıtılmaya çalışıldı. Bu olay sadece 34 kişinin öldürülmesi meselesi değil. Bu olay 30 yıllık blançonun en vicdansız kısmı. Çünkü öyle bir hale geldik ki sanki burada ölen insanlar PKK'lı olsaymış meşru olacakmış." ifadelerini kullandı.
Ölenlerin yakınlarından Ferhat Encü ise yaptığı konuşmada, "Olayın nasıl bilinçli bir plan olduğu belli zaten. Devletin tavrına baktığınız zaman oradaki askerlerin konumuna bakıldığı zaman bunun bilinçli olarak olduğu ortadadır. Operasyon kazası ya da istihbarat hatası diyerek oradaki insanları kandıramazsınız, sadece kendinizi kandırırsınız. Vicdan sahibi olan insanları kandıramazsınız." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz