Uludereli Engelli Bayram Yılmaz Atletizmde Türkiye 2’ncisi Oldu

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Adana'da düzenlenen ‘Türkiye Engelli Atletizm Yarışması’nda Uludereli Bayram Yılmaz,...

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Adana'da düzenlenen ‘Türkiye Engelli Atletizm Yarışması’nda Uludereli Bayram Yılmaz, başarılı bir yarışma sergileyerek Türkiye ikincisi oldu.

Bayram Yılmaz, 2004'te teröristlerin yola bıraktığı mayınla oynaması sırasında patlaması sonucu iki kolunu dirsekten ve bir gözünü tamamen kaybetti. Bayram Yılmaz (17), Şenoba Nurettin Asan Lisesi öğrencisi iken Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Kupası atletizm yarışlarına Uludere ilçesi adına katıldı. Akranları engelli olmamasına rağmen 800 metre koşuda onları geçerek birinci oldu. Bu durumu gören Şırnak İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü yetkilileri Bayram Yılmaz’a sahip çıktı. Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Taşdelen köyünde bir göz odalı evde babasının köy koruculuğu maaşıyla hayata dört elle ve mutlu olarak tutunan Bayram Yılmaz, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Adana'da düzenlenen ‘Türkiye Engelli Atletizm Yarışması’na katıldı. Yılmaz, Türkiye ikincisi olarak Şırnak'a döndü.

Reklam
Reklam

Adana’dan döndükten sonra mutluluğunu Cihan Haber Ajansı’yla (Cihan) paylaşan Uludereli engelli Bayram Yılmaz, “20 Şubat 2004 yılında Cuma günüydü. Sabah okula gittik. O gün hocaların maaş günüydü, bize izin verdiler, evimize gittik. Sonra arkadaşlarımız geldi, dediler gel çobanlık yapmaya gidelim. Beraber gittik askeri bölgeye çobanlık yapmaya. Çobanlık yapma esnasında susamıştık, arkadaşlara dedim siz gidin su için gelin ben koyunlara göz kulak olurum. Onlar geldikten sonra ben su içmeye gittim. Mayın mıydı neydi yolun üstüne bırakmışlardı. Heyelan ve yağmur nedeniyle mayın yolun kenarına gelmişti. İşte mayın olduğunu bilmeyerek merak edip yanıma aldım. Daha sonra taşla vurmaya başladım. Ondan sonrasını hatırlamıyorum ve sonra böyle oldum.” dedi.

Cizre'de pist olmadığı için pist üzerinde hiç çalışmadığını ifade eden Bayram Yılmaz, “Cizre Şehir Stadyumu'nda kum ve taşların arasında yarışmadan önce biraz çalıştım. Sonra gittim Adana’da milli sporcular arasında yarıştım. Elinden geleni yaptım. Türkiye ikincisi oldum, ona da razıyım. İleride daha güzel antrenmanlar yapıp daha güzel yerlere gelmeye çalışacağım.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

"HEDEFİM TÜRKİYE’YE BİR ŞEYLER KAZANDIRMAK"

İleriki hedefinin olimpiyatlarda Türkiye’ye bir şeyler getirmek olduğunu belirten Bayram Yılmaz, “Benim gibi engelli arkadaşlar evde oturmasınlar, kalksınlar spor yapsınlar. Sporla ilgilensinler, onlar da daha iyi ve güzel yerlere gelsinler. Benim hedefim Türkiye’de birinci olmak ve olimpiyat şampiyonluğuna gitmektir. Türkiye'ye güzel madalyalar getirmek istiyorum. Bundan sonra engelliler derneğinde çalışacağım. Cizre’deki engelli arkadaşlarıma yardımcı olacağım. Aileleriyle konuşup onları da buraya getirip onlara sporu sevdireceğim ve öğreteceğim. Bu konuda zaten Cizre Kaymakamlığı da çalışmalarını yapacak ve engellilere yardımcı olacak.” şeklinde konuştu.

Hocası Nusret Aslan, “16-17 Şubat’ta Adana’da düzenlenen ‘Türkiye Bedensel Engelli Atletizm Yarışması’nda 100, 400 ve 800 metrede ikinci olduk. Bu yüzden çok mutluyuz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: