Uludere’nin Yıl Dönümünde Adliyede Pankartlı Eylem

İSTANBUL (İHA) – Şırnak’ın Uludere ilçesinde 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın yıl dönümünde Çağlayan’daki İstanbul...

İSTANBUL (İHA) – Şırnak’ın Uludere ilçesinde 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın yıl dönümünde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda pankart açarak eylem yapan 2 kişi gözaltına alındı.

Uludere olayının yıl dönümünde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’na (SGDF) üye oldukları belirtilen Murat S. ve Sercan K., adliyenin üçüncü katında pankart açtı. ‘Adalet için Roboski’ yazılı pankart açan eylemcilere özel güvenlik görevlileri müdahale etti. Güvenlik görevlilerinin etkisiz hale getirdiği eylemciler, daha sonra polis tarafından gözaltına alındı. Eylem yapan 2 kişinin yanı sıra eylem sırasında çekim yapan Emrah İ. de gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Biri üniversite öğrencisi olan eylemcilerin, pankartı elbiselerinin içinde adliyeye soktukları belirlendi. Eylemcilerin üzerinde ‘27-28 Aralık’ta Roboski’deyiz’ ve ‘Roboski için her yerde eyleme’ yazılı broşürler de bulunduğu bildirildi.

Adliyedeki karakolda ifade vermeyen eylemciler hakkında Gösteri Kanunu’na muhalefetten işlem başlatıldı. Gözaltındaki eylemciler savcılık tarafından sorgulanacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: