"Ulusal Çıkarlar, Çıkış Yolu Ve Suriye Gerçeği" Konferansı

Emekli Büyükelçi ve CHP eski Milletvekili Onur Öymen, Suriye'deki iç savaşta 60 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Emekli Büyükelçi ve CHP eski Milletvekili Onur Öymen, Suriye'deki iç savaşta 60 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Öymen, Atatürkçü Düşüncü Derneği Kozan Şubesi'nce, belediye binasında organize edilen "Ulusal çıkarlar, çıkış yolu ve Suriye gerçeği" konulu konferansta, dünya, Ortadoğu ve Türkiye'deki gelişmelere ilişkin görüşlerini aktardı.

Öymen, Türkiye'nin İstiklal Savaşı'nda yaklaşık 5 milyon vatandaşını kaybettiğini, bu acı tecrübeden sonra Atatürk'ün ortaya koyduğu "Yurtta sulh, cihanda sulh" ilkesiyle 90 yıldır ciddi bir savaşa girilmediğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Suriye'de yaşanan çatışmalardan Türkiye'nin mutlaka korunması için dikkatli adımlar atılması gerektiğini belirten Öymen, şunları kaydetti:

"Suriye'deki iç savaşta 60 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Şimdi de Türkiye'nin yapması gereken, bir çatışmaya sürüklenmemesidir. Bölge bir ateş topuna dönüşmüştür. Bizim yapmamız gereken, insani açıdan gerekli desteği vermemiz ve yardım yapmamızdır. Suriye hükümeti ve muhalif güçlerin insani haklara saygı göstermelerini isteyen ilkelerimizi bildireceğiz. Ama Türkiye'yi bu silahlı çatışmalara sürüklenmekten koruyacağız. Yapabileceğimiz en büyük hata Türkiye'yi bu çatışmalara sürüklemektir. Başka ülkeler Türkiye'nin buna girmesini isteyebilir. Sırf Türkiye askeri müdahale yapsın diye Türkiye tarafına sınırdan ateş açanlar olabilir. Her şeye hazırlıklı olacağız ve ülkemizi bu çatışmalara sokmayacağız."

Muhabir: Volkan Varan / İbrahim Erikan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: