Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Gürsoy:

Ankara Başkanı Nejdet Gürsoy, "FİSKOBİRLİK finansal olarak güçlü bir posizyona getirmesi gerekiyor. Ancak böyle olursa kurumun yeniden üreticilere faydası olur"

Ankara Başkanı Nejdet Gürsoy, "FİSKOBİRLİK finansal olarak güçlü bir posizyona getirmesi gerekiyor. Ancak böyle olursa kurumun yeniden üreticilere faydası olur" dedi. Gürsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fındık Tarım Satışları Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar'ın yeni sezonda piyasada olmaya devam edecekleri yönündeki açıklamalarını değerlendirdi. FİSKOBİRLİK'in geçmiş dönemindeki sıkıntılarını biraz olsun aştığını ifade eden Gürsoy, "FİSKOBİRLİK'in daha da düzelmesini arzu ediyoruz ve bekliyoruz" diye konuştu. Kurumun maddi açıdan ekonomisini bir an önce toparlaması gerektiğini ve üreticilerin karşısına bu şekilde çıkmalarını söyleyen Gürsoy, şunları kaydetti: "FİSKOBİRLİK yöneticileri yeni sezonda da fındık piyasasında olacaklarını açıkladılar. Ancak kurumun yeniden fındıkta bir güç olabilmesi için finansal olarak güçlü bir posizyona getirmesi gerekiyor. Ancak böyle olursa kurumun yeniden üreticilere faydası olur. Eğer FİSKOBİRLİK güçlü olursa ortaklarına yani üreticiye sahip çıkalıcak demektir. Bugün FİSKOBİRLİK'ten daha büyük bir üretici kooperatifi yoktur. Dolayısyla biz güçlü bir FİSKOBİRLİK olmasını istiyoruz. Şu çok iyi bilinmelidir ki FİSKOBİRLİK ekonomisini güçlendirmediği sürece fındık piyasasında kimseye fayda sağlayacağına inanmıyorum. Ancak bu FİSKOBİRLİK piyasaya da lazımdır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: