Ulusal iletişim kongresi Antalya’da

Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği, iletişimin çeşitli yönleri ile ele alınacağı Ulusal İletişim Kongresi yarın Antalya Belek’te toplanacak.

Birçok Üniversitenin İletişim fakültesinden öğretim üyeleri ile kırka yakın ilden Gazeteciler Cemiyeti temsilcilerin katılacağı kongre üç gün sürecek. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ve Antalya Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın da açılışında bulunacak.

Kongre, Prof. Dr. Korkmaz Alemdar tarafından “Türkiye’de kitle iletişimi” başlıklı açılış tebliği ile başlayacak. Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Ümit Gürtuna’nın yöneteceği “İletişim Özgürlüğü Sorunlar Öneriler” konulu panele; Prof. Dr. Süheyl Batum, KKTC Dış Basın Birliği Başkanı Fevzi Tanpınar ile Gazeteciler, İsmet Solak ve İsmail Küçükkaya katılacak.

Reklam
Reklam

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Gezgin’in oturum başkanlığı yapacağı “Medya ve Etik” konulu panelde de; Doç. Dr. Ruhdan Uzun ile Gazeteciler, Sedat Ergin, Mehmet Tezkan ve Öcal Uluç görüş bildirecek.

İlk günün son oturumunda da “İletişim Eğitimi” ele alınacak ve Prof. Dr. Alaeddin Asna yönetiminde yapılacak. Prof. Dr. Hürriyet Konyar, Prof. Dr. Hamza Çakır, Prof. Dr. Aysel Aziz, Prof. Dr. Haluk Gürgen, Prof. Dr. Necdet Atabek, Prof. Dr. Dilruba Çatalbaş, ve Prof. Dr. Ümit Atabek konuşmacı olarak katılacak.

Kongrenin ikinci gününde ise on ayrı çalışma grubu ayrı salonlarda sektörle ilgili farklı konularda görüş alışverişinde bulunacaklar.

Prof. Dr. Ümit Atabek’in yöneteceği, İletişim Teknolojileri ve Medya, Prof. Dr. Atilla Girgin’in yöneteceği Medya Çalışma Sorunları, Prof. Dr. Hamza Çakır’ın yöneteceği, Yerel Medya ve Sorunları, Gazeteci Fatih Çekirge’nin yöneteceği İnternet Gazeteciliği, Gazeteci Ahmet Çakır’ın yöneteceği Spor Gazeteciliğinin Sorunları, Doç. Dr. Hasan Bıyıklı’nın yöneteceği, Güncel Gelişmeler ışığında Hukuk ve Medya, Doç. Dr. Alaeddin Asna’nın yöneteceği Halkla İlişkiler ve Habercilik, Doç. Dr. Abdülrezzak Altun’uın yöneteceği Medya ve İnsan Kaynakları, Gazeteci Hasan Yılmaer’in yöneteceği Medyada Türkçe Kullanımı, ve Gazeteci Şaban Sevinç’in yöneteceği Radyo ve Televizyonların Denetimi gibi başlıklarda, konular irdelenecek.

Reklam
Reklam

Kongrede ayrıca, Uydu konusunda da Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay bir sunum yapacak, Prof. Dr. Mümtaz Soysal ile Sabih Kanadoğlu da sohbet toplantılarında konuklarla birlikte olacak.

Gazeteciler Cemiyetince düzenlenen Kongrede oturumlar ve paneller 16 ve 17 Nisan tarihlerinde yapılacak, sonuç Bildirisi de 18 Nisan günü açıklanacak.

ANKA