Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanlığına Ahmet Yücesan Seçildi

Kırmızı et sektörünü temsil eden Ulusal Kırmızı Et Konseyi geçen hafta gerçekleşen Genel Kurulu'nun ardından...

Kırmızı et sektörünü temsil eden Ulusal Kırmızı Et Konseyi geçen hafta gerçekleşen Genel Kurulu'nun ardından ilk yönetim kurulu toplantısını yaptı. Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Dr. Ahmet Yücesan seçildi.

Yüceden, toplantıda yaptıgı konuşmada, konseyin yapısı itibarıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile kırmızı et sektörü arasında bir denge çubuğu vazifesi gördüğünü söyledi. İthal kurbanlık konusuna da değinen Yücecan, "Kurban Bayramı öncesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bu yıl için kurbanlık canlı hayvan ithal etmeme kararı, kurban pazarlarının durumu ve bugünkü fiyatlar da göz önüne alındığında çok isabetli olmuştur. Arzumuz ülkemizin kırmızı et üretiminin iç tüketimi karşılaması ve yakın gelecekte ihracata yönelik üretim yapabilir noktasına gelebilmesidir. Aynı zamanda tüketiciyi zor duruma düşürecek spekülatif hareketleri engelleme adına her zaman bakanlığın et piyasasındaki dengeyi koruma iradesini kullanması gerektiği kanaatindeyiz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Sanayici Alt Grubu: Dr. Ahmet Yücesan, Mustafa Albayrak, Ömer Gökhan Tuncer. Üretici Alt Grubu: Cemalettin Özden, Özer Türer, Bülent Tunç. Kamu Alt Grubu: Dr. İbrahim Özcan, Bayram Sertkaya, Mehmet Işkın. Araştırma Kurumları, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları Alt Grubu: Fazlı Yalçındağ, Ergün Kılıç, Erhan Akçay.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz