"Ulusal Necip Fazıl Bilgi Şöleni"

Necip Fazıl Kısakürek'in 30'uncu ölüm yıl dönümü dolayısıyla Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), Kütahya İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KİHMED) ve Kütahya

Necip Fazıl Kısakürek'in 30'uncu ölüm yıl dönümü dolayısıyla Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), Kütahya İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KİHMED) ve Kütahya Folklor Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından üç gün sürecek "Ulusal Necip Fazıl Bilgi Şöleni" etkinliği düzenlenecek.

DPÜ'den yapılan açıklamaya göre, 6-8 Mayıs'ta DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesi ve Domaniç Meslek Yüksekokulu'nda konferanslar düzenlenecek.

İlk gün, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan'ın başkanlığında "Necip Fazıl'ın Politikası" adlı seminer düzenlenecek. Üç otutum halinde geçecek olan ilk gün ki programın son oturumunda da Prof. Dr. Yunus Erdoğan'ın başkanlığındaki "Müsbet İlimler ve Necip Fazıl" konulu seminerle son bulacak.

Reklam
Reklam

İkinci gün, DPÜ Merkez Kütüphane Konferans Salonunda, Prof. Dr. Nurullah Çetin başkanlığında "Kendini ve Allah'ı Arayan Adam: Necip Fazıl" söyleşi yapılacak.

Etkinlik, son günde ise Domaniç Meslek Yüksekokulu'nda oturum başkanlığını Doç. Dr. Ali Fuat Arıcı'nın yapacağı "Çile Şairi Necip Fazıl" konulu seminer ve diğer söyleşilerle son bulacak.

Muhabir: Hadi Şengül

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: