Spor Bilimleri Derneği ile Muğla Üniversitesi iş birliğinde 5'incisi düzenlenen 'Uluslararası Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi' başladı. Kongreye 3 yabancı 9 yerli konuşmacı katılırken 102 öğrencide lisans ve lisans üstü düzeyde yaptıkları çalışmaları sözel olarak soracak.
Muğla Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi salonunda başlayan kongreye Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Spor Bilimleri Derneği Başkan Yardımcısı Nevzat Mirzeoğlu ve Türkiye'nin değişik üniversitelerinden öğrenciler katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını Muğla Üniversitesi BESYO Müdürü Doç. Dr. Adnan Çevik yaptı. Adnan Çevik konuşmasında kongrenin Muğla Ünivesitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ile Spor Bilimleri Derneğinin düzenlediği ilk kongre olmadığını belirtti. Çevik, "Muğla Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşecek kongrenin ana teması 'Spor Bilimine Genç Bakış' tır. Kongre Beden Eğitimi ve Spor ile ilişki alanlarda lisans ve lisans üstü çalışma yapan öğrencilerin akademik gelişmelerine katkıda bulunmak, aralarındaki iletişim ve etkileşimi geliştirmek. Kongremizde 3 yabancı, 9 yerli çağrılı konuşmacı yapacakları sunumlar ile spor bilimindeki beklentilere cevap vermesi için güncelliğini koruyacak. Ayrıca 21 üniversiteden 102 öğrencimiz lisan ve lisansüstü düzeyde yapmış oldukları çalışmaları sözel olarak sunacaklar" dedi.
Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, "Her türlü bilimsel faaliyetin teşvik edildiği üniversitelerdeki en önemli unsurlardan biri akademik faaliyetlerdir. Bu nedenle 4 bölüm, 6 program ve bin civarında öğrencimiz ile eğitim öğretim veren üniversitemiz BESYO'nun girişimleri ile ev sahibi olduğumuz kongrenin henüz akademik hayatlarının başında olan genç spor bilimcilerine ışık tutmasını temenni ediyorum. Bilim dünyasının talepleri ve çağın gereklerini göz önüne alarak üniversitemizde yeni bilimsel etkinlikler düzenleyerek ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Kongrenin ilk sunumunu Gediz Üniversitesinden Prof. Dr. Kamil Özer 'Neden Öğrenci Kongresi' konulu sunumu yaptı. Özer, " Eğitim enstitüleri ile başlayan serüvenin 2012 yılında Spor Bilimleri Fakültesinin kurulması ile faaliyet alanı genişledi. Spor Bilimlerinin çok yeni olması nedeniyle tanınma sorunu var. Disiplinler arası çekişme yaşanırken, okullarımızda çok fazla olanak yok. Bazı okullarda derslik yok, bazı okullarımızda ise uygulama yapılacak salon yok" şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz