Uluslararası 4'üncü Bozcaada Lezzet Festivali

Uluslararası 4'üncü Bozcaada Lezzet Festivali'nde, Bozcaada'nın yanı sıra Yunanistan, İtalya ve Moldova mutfaklarının lezzetleri beğeniye sunuldu.

Uluslararası 4'üncü Bozcaada Lezzet Festivali'nde, Bozcaada'nın yanı sıra Yunanistan, İtalya ve Moldova mutfaklarının lezzetleri beğeniye sunuldu. Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneğince düzenlenen festivalin açılışı, Kaymakam Abdülgani Mağ, Belediye Başkanı Mustafa Mutay ve Bozcaada Turizm İşletmecileri Drerneği Başkanı Yahya Göztepe tarafından gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalde Bozcaada’da bulunan yerel işletmeler, ev hanımları ile Yunanistan, Moldova ve İtalya’dan gelen aşçılar Bozcaada, Yunanistan, İtalya ve Moldova mutfaklarından lezzetleri vatandaşlarla buluşturdu. Kaymakam Mağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz sezonunu güzel bir festivalle bitirmekte olduklarını söyledi. Festivale Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın da destek verdiğini belirten Mağ, "Aynı zamanda bu yıl yine geçen yıldan farklı olarak Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden aşçı, şef ve öğretim görevlisi misafirlerimiz burada gelip kendi yöresel yemeklerini sergilediler. Böylelikle festivalimiz uluslararası bir boyut kazanmış oldu. Açıkçası bu bizim için gurur verici bir olay. İnşallah önümüzdeki yıl sezon başından başlayarak böyle güzel festival ve etkinliklerle güzel Bozcaadamızı hem ülkemizde hem de uluslararası turizm arenasında tanıtmaya devam edeceğiz" dedi. Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Yahya Göztepe de festivalin her geçen yıl daha büyük bir boyuta ulaştığını ifade ederek, şöyle konuştu: "Festivalde bu yıl ilk defa İtalya, Yunanistan ve Moldova mutfaklarından yerel tatları Bozcaada yerel tatlarıyla buluşturduk. Festivalimiz Bozcada’da düzenlenen ilk uluslararası etkinlik olma özelliğini taşıyor. İlçemize, adamıza hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bundan sonraki yıllarda daha yoğun katılımın olduğu ve uluslararası anlamda çok daha fazla katılımın olduğu etkinlikler yaparız." Sabah başlayan festival, akşamki konserle son bulacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: