Uluslararası 8. Liselerarası Tiyatro Festivali Kapanış Ve Ödül Töreni Yapıldı

Türkiye'de bir belediye tarafından organize edilen, Uluslararası 8. Liselerarası Tiyatro Festivali, kapanış ve ödül töreni...

Türkiye'de bir belediye tarafından organize edilen, Uluslararası 8. Liselerarası Tiyatro Festivali, kapanış ve ödül töreni yapıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve Kayseri Şehir Tiyatro Salonunda yapılan törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

törenin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Kayserimiz, 6 bin yıllık tarihi olan çok kadim bir şehirdir. Birçok uygarlıklara ev sahipliği yapmış. Köklü medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve bu kültürlerin de buluşma noktasında bir şehirdir." dedi.

Reklam
Reklam

KAYSERİ İNSANININ ZEKASI MEDENİYETLERE DAMGA VURMUŞTUR

Kayseri insanının her konuda kendine has kültürünü yansıttığını ifade eden Özhaseki, "Geçmişe doğru, geriye doğru bakıldığı zaman, bu kadim medeniyetlerin hepsinde, ki özellikle kendi medeniyetimizden izler taşıyoruz. Kayseri'nin insanı, keskin zekası, becerisi ve iş yapar kabiliyeti de, kültüre, sanata, Kayseri'nin kendine has manevi alenevi kültürünü de damga vurmuştur. Bizler belediyeler olarak dört bir tarafta gayretler içerisindeyiz. Elbette sorumlu olduğumuz alanlar var ama bunun dışında da mutlaka şehrimize sahip çıkmamız adına da yapmamaız gereken şeyler var." şeklinde konuştu.

İNSANLAR YAŞADIĞI ŞEHİRDEN NE BEKLER?

Bir şehirde yaşayan insanların mutlu etmenin belirli kriterlere bağlı olduğunu dile getiren Özhaseki, "Yaşayan insanlar bir şehirden ne beklerler? Ne olmasını isterdiler? O şehirde neler olursa, o şehrin insanları, yaşayanları, yaşlıları, orta yaşlıları, gençleri, öğrencileri o şehirde mutlu olurlar? Böyle bakıldığı zaman, önce tabiki şehrin alt yapısı olmazsa olmaz. Yani neyi kastediyorum? Su, olmazsa olmaz. Şükür Allah'a, 50-100 yıldır su rezervlerimiz hazır. Hem de Erciyes'in karlarının eriyip tertemiz aşağıda biriktiği şişe suyu mesamesinde sularımız hazır. Bütün bunları, kirli sularımızı alıp, Boğazköprü'de temizleyip Kızılırmak'a tertemiz olarak veriyoruz. Üst yapı bekler tabi insanlar bir şehirde yaşarken. Üst yapıdan kastımız nedir? Yolların düzgün olması. Ulaşımın rahat sağlanabilmesi. Parkların, alt geçitlerin, üst geçitlerin olması. Ki bunlarda dünya standartlarında Kayseri'de veriliyor. Peki, bunlar olduktan sonra iş bitiyor mu? Hayır bitmiyor. Kültür-sanat projeleri, sportif aktiviteler, aklınıza gelebilecek keyifli projeler. İşte bunlar varsa zaten şehirde rengarenk hava vardır. Herkes yaşadığı şehirden keyif alır." diye konuştu.

Reklam
Reklam

YAPTIĞIMIZ PROJELERİN ÇOĞU BELEDİYELERİN GÖREVİ DEĞİL

Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak, yapılan birçok projenin kendi görevleri olmadığını vurgulayan Özhaseki, Kayseri halkı için yaptıklarını kaydetti. Özhaseki, " Yaptığımız birçok proje aslında belediyelerin görevi olarak yüklenmemiştir. Ama madem ki bu şehrin çocuklarıyız, burada doğduk, büyüdük ve insanlarda bize görev verdi. O zaman kanun bize yüklese de, yüklemse de birçok şeye el atmamız lazım. Neyi kastediyorum? Mesela stadyumu diyorum. Stad projesi bir belediyenin projesi değil. Kanun da bize onu yapın diye bir emir de vermiyor. Bakanlıkların, hükümetlerin yapması gereken bir iş. Yıllar öncesinde emek verdik. Bugün Türkiye'nin en güzel stadyumu var bizde. Değişik etkinlikler yapıldığı gibi, süper ligde iki takımımıza da ev sahipliği yapmaya devam edecek. Bundan keyif almalıyız. bunun tadını çıkarmalıyız." ifadelerini kullandı.

KAYSERİ, TURNUVALAR ŞEHRİ OLACAK

Gençlerin etkinliklere ilgi göstermeleri gerektiğini vurgulayan Özhaseki şu ifadeleri kullandı:

Reklam
Reklam

"O etkinliklere gelip stadı doldurmalıyız. Gelecekte şöhret olacak gençler burada kendilerini gösterecekler. Gelip ilgi gözterin o maçları izleyin mutlaka. Başka ne lazım? Erciyes gibi bir yerde kayak yapıyoruz. Bir kayak projesi yapmak belkide bir beldiyenin görevi değil. Kanun bize bunu belediye yapsın diye yüklemiyor. Yapmazsak kimse bize 'Niye yapmıyorsun' diye hesapta sormaz. Ama yapmamaız lazım. Şimdi orada kayak yapılıyor. Önümüzdeki yıl Balkan kayak şampiyonası Kayseri'de yapılacak. Bir taraftan Yamula barajı'nda su sporları, şimdi yeni yaptığımız Anadolu Harikalar Diyarı'nda da tenis şampiyonası başlıyor."

Özhaseki, tüm bunlar yerine getirildiği takdirde Kayseri'nin daha keyifli bir hal alacağını sözlerine ekledi.

Programın sonunda festivalde dereceye giren öğrenciler, ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin elinden aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz