‘Uluslararası Antalya Caz Festivali’ dünya caz severleri Antalya’da buluşturacak

Cazın dünyaca ünlü isimleri 20-24 Temmuz 2011 tarihleri arasında Antalya Aspendos Antik Tiyatro’da bir araya...

Cazın dünyaca ünlü isimleri 20-24 Temmuz 2011 tarihleri arasında Antalya Aspendos Antik Tiyatro’da bir araya gelecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma Genel Müdürlüğü himayelerinde gerçekleştirilecek ‘Uluslararası Antalya Caz Festivali’ için dünyanın dört bir yanından birçok yerli ve yabancı turist bekleniyor.

Dünyanın en iyi akustiğine sahip Aspendos Antik Tiyatro’da düzenlenecek ‘Uluslararası Antalya Caz Festivali’nin basın toplantısı, Antalya Ramada Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya, Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, sponsorlar ve basın mensupları katıldı.

Reklam
Reklam

Festival sayesinde, turizmin başkenti Antalya’nın tüm dünyadan caz severleri bir araya getireceğini söyleyen Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel, bu tür projelerle dünya festivalleri içerisinde Antalya’yı önplana çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. 20-24 Temmuz 2011’de Antalya’da bir ilkin gerçekleşeceğini ifade eden Levent Demirel, Roma dönemine ait Aspendos’ta unutulmaz bir vakit yaşayacaklarını, Koruma Kurulu’ndan özel izinler alarak bu festivali gerçekleştirdiklerini ifade etti. Festival boyunca, her gece iki caz konseri verileceğini belirten Demirel, “Yerli ve yabancı caz severleri Aspendos’ta buluşturacağız. Bir de Aspendos’un muhteşem akustiği için özel bir firmayla çok özel ses sitemleri getirtip, o bölgeye zarar vermeyeceğiz. Dinlemeye gelen caz severlerin bu özel akustik sayesinde her bir bölüme eşit seviyede aynı sesi ulaştıracağız.” dedi.

Antalya’da yıl içerisinde bir çok sanatsal etkinliğin gerçekleştirildiğine dikkat çeken Vali Yardımcısı Recep Yüksel, ‘Uluslararası Antalya Caz Festivali’nin bir ilk olduğunu, bu festivalin 5 yıl içerisinde dünyada adı çok bahsedilen sanat etkinliği içerisinde olacağına inandığını açıkladı.

Reklam
Reklam

Turizmin, sadece deniz, güneş ve kumdan oluşmadığını kaydeden ATSO Başkanı Çetin Osman Budak da bu tür sanatsal etkinlikler sayesinde turizmin daha çok yaygınlaşacağını ifade etti. TÜROFED Başkanı Ahmet Barut da festivalle ilgili çok umutlu ve heyecanlı olduğunu dile getirdi.
20 Temmuz 2011’de başlayacak ‘Uluslararası Antalya Caz Festivali’nin açılışını ise Monica Molina yapacak. Molina’ya o gece Mehmet İkiz Trio ve China Moses eşlik edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz